Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podnesen istražni zahtjev protiv ubojice iz FINA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 33-godišnjeg Dražena Dorčeca iz Kalinovca kraj Đurđevca koji je opljačkao tamošnju poslovnicu Fine i pritom ubio dvoje ljudi danas je podnesen istražni zahtjev.

On je sinoć nakon saslušanja kod istražnog suca Županijskog suda u Koprivnici, koji mu je odredio dvodnevno zadržavanje u pritvoru, prebačen u bjelovarski Okružni zatvor.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

U istražnom zahtjevu Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici tereti ga da je 14. listopada ujutro, maskiran crnom vunenom kapom s pištoljem u rukama, ušao u poslovnicu Fine u kojoj su se nalazili djelatnici koji su brojali novac prethodno pohranjen u noćni trezor, zaštitar Miroslav Benšić (39) i troje građana, objavilo je Državno odvjetništvo RH na svojim web stranicama.

Dorčec je ušavši u Finu odmah krenuo prema prostoriji u kojoj su dvije zaposlenice brojale novac i ispalio po jedan hitac u zaštitara i stranku Ivana Matiševa (57) koji su se nalazili u blizini prostorije.
 
U tužiteljstvu kažu da je to učinio kako bi ih onesposobio da mu pruže otpor.

Pljačkaš je potom s uperenim pištoljem ušao u prostoriju i krenuo prema stolu s novcem za kojim su sjedile zaposlenice. One su se odmah od straha sakrile ispod stola, a on je pokupio 321.000 kuna i novac stavio u vrećicu, nakon čega se vratio u prvu prostoriju i još jednom ispalio po jedan hitac u zaštitara i Ivana Matiševa, iako su oni nepomično ležali na podu. 

Potom je pobjegao, ostavivši iza sebe ubijenog Ivana Matiševa i teško ranjenog zaštitara Miroslav Benšića, koji je umro u vozilu hitne pomoći.

Dorčec je uhićen jučer ujutro, četiri dana nakon krvave pljačke, a
policija je objavila da je u nazočnosti odvjetnika priznao zločin,
motiviran kockarskim dugovima koji su navodno bili veći nego plijen koji je opljačkao. Do sada nije imao policijski dosje.

Policija je u njegovoj klijeti kraj kuće pronašla 180.000 kuna, u
kući veću količinu oružja i streljiva, a pronađeni su i dijelovi
pištolja kojim je počinio zločin.

Dokaže li mu se krivnja za dvostruko ubojstvo i razbojništvo prijeti mu najteža moguća kazna, 40 godina zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene