Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred najstrožim sucem

Ljerka Mintas-Hodak: Istraga nije provedena do kraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra počinje suđenje za ubojstvo Ivane Hodak. I dok javnost kao i Ivanini roditelji ne vjeruju u motive koje je iznio beskućnik, Mladen Šlogar sutra će sjesti na optuženičku klupu i izjasniti se o krivnji.

Velika sudnica i najstroži sudac, za suđenje jednog od najintrigantnijih zločina, zbog kojeg je smijenjeno dvoje ministara te šokiralo cijelu Hrvatsku. Sve je spremno, a zanimanje javnosti je već golemo. U 9.30 Šlogar će iz Remetinca stići uobičajenim tretmanom. 'Nisu predviđene nikakve posebne mjere osiguranja, znači radi se o onim redovnim mjerama koje se primjenjuju svakodnevno na sudu', rekao nam je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podsjetnik na zločin Od beskućnika do osuđenika za ubojstvo Slika nije dostupna Ispitano pet vještaka Suđenje Šlogaru: Pet vještaka, pet verzija

>> Hodak ne vjeruje Šlogarovom motivu

Velikim vijećem predsjedat će novoizabrani predsjednik državnog sudbenog vijeća, Ivan Turudić. Nakon što je slomio Hrvoja Petrača pa takozvanog dilera s estrade, udario po džepu, predsjedniku uskočkog odjela sutra će se preko puta naći beskućnik, koji tvrdi da je ubio odvjetnikovu kćer. To što mu sudi uskočki sudac, kažu, nije ništa čudno. 'Suci koji su raspoređeni u odjel za USKOK i koji sude u tim tzv. uskočkim predmetima oni sude i u ostalim znači tzv. redovnim predmetima', objasnio je Devčić.

Mintas-Hodak otpočetka sumnjala u Šlogarovu priču

Kao svjedoci pozvani su i Ivanini roditelji. No na raspravu će doći tek kad ih pozove sud, iako im je susret sa Šlogarom već sada težak i mučan. To što Šlogar za svoju nesretnu životnu priču krivi Ivanina oca koji mu je prije 15 godina obećao neki posao, Ljerki Mintas-Hodak, čini se krajnje nestvarnim. 'Ja sam to odmah od početka rekla, da imam vrlo ozbiljne sumnje i da, kasnije sam čak precizirala, apsolutno ne vjerujem u motiv koji je on naveo. Mislim da je motiv sasavim druge naravi. Ali nitko nije u stvari utvrdio što je zapravo pravi motiv tog ubojstva', rekla nam je Ivanina majka.

Mladen Šlogar uhićen je 6. veljače u zaprešićkom sjeniku. Otkako je priznao suludi zločin, kontradiktornih iskaza bilo je previše. No, šest mjeseci nakon uhićenja, optužnica je morala biti podignuta kako se beskućnik ne bi našao na slobodi. 'Mislim da istraga nije provedena do kraja. Sud, pogotovo u fazi glavne rasprave, nije taj koji treba vršiti istražne radnje, za to je zadužena policija i organi gonjenja', zaključila je Hodak. A ti organi, očito su olako prihvatili priznanje skitnice i poslali sve na sud. Hoće li se Šlogarova stolica zatresti kad bude i ako bude iznosio obranu, znat će se uskoro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene