Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljenom satniku Hrvatske vojske Iliji Štamparu iz Zaboka počelo je suđenje na zlatarskom Županijskom sudu zbog optužbe da je preprodavao kokain i posjedovao zabranjeno oružje.


Prema optužnici, policija je 29. kolovoza u Štamparevoj "opel vectri" pronašla 90,65 grama kokaina koje je optuženi namjeravao prodati. 

Vezani članci Kokain, ilustracija Europol: Nezapamćene količine kokaina i organizirani kriminal su na vrhuncu tijekom pandemije Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Pretragom kuće kojom se Štampar koristio u Humu Zabočkome pronađena su i dva prigušivača za pištolje, čije je držanje i nabavka zakonom zabranjena.

Štampar, koji se nalazi u pritvoru od dana uhićena, izjasnio se da se ne osjeća krivim.

Sud je prihvatio prijedlog obrane da se saslušaju svjedoci pretrage Štamaparova automobila i stana. Obrana je, naime, izrazila sumnju u zakonitost pregleda.

Branitelj optuženog Josip Gajski je naglasio da je nepoznati
policajac koji je odvezao oduzet Štamparov automobil kritičnog dana, uza se imao i ključeve automobila i stana, a pretraga je obavljena dan kasnije.

Krajem kolovoza u zajedničkoj akciji policijskih uprava
Krapinsko-zagorske i Zagrebačke uhićena su još trojica osumnjičenih za brojna kaznena djela. 

To su budući svjedoci na suđenju Štamparu Boris Weber (35) iz Zaprešića i Milan Kušan zvan Mika iz Zaboka, u čijemu je vlasništvu kuća u Humu Zabočkome kojom se koristio Štampar.

Treći osumnjičeni bio je Nino Vilardi (34) iz Zagreba.

U policijsko-pravosudnim krugovima potonji kvartet prozvan je "malim zagorskim narko klanom".

Suđenje Štamparu nastavlja se 12. prosinca.