Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje umirovljenom satniku zbog dilanja droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljenom satniku Hrvatske vojske Iliji Štamparu iz Zaboka počelo je suđenje na zlatarskom Županijskom sudu zbog optužbe da je preprodavao kokain i posjedovao zabranjeno oružje.

Prema optužnici, policija je 29. kolovoza u Štamparevoj "opel vectri" pronašla 90,65 grama kokaina koje je optuženi namjeravao prodati. 

Pročitajte i ovo Droge u Hrvatskoj - 4 Najčešće marihuanu Ovisnost u Hrvatskoj: Svaka četvrta osoba probala je neku vrstu droge Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora"

Pretragom kuće kojom se Štampar koristio u Humu Zabočkome pronađena su i dva prigušivača za pištolje, čije je držanje i nabavka zakonom zabranjena.

Štampar, koji se nalazi u pritvoru od dana uhićena, izjasnio se da se ne osjeća krivim.

Sud je prihvatio prijedlog obrane da se saslušaju svjedoci pretrage Štamaparova automobila i stana. Obrana je, naime, izrazila sumnju u zakonitost pregleda.

Branitelj optuženog Josip Gajski je naglasio da je nepoznati
policajac koji je odvezao oduzet Štamparov automobil kritičnog dana, uza se imao i ključeve automobila i stana, a pretraga je obavljena dan kasnije.

Krajem kolovoza u zajedničkoj akciji policijskih uprava
Krapinsko-zagorske i Zagrebačke uhićena su još trojica osumnjičenih za brojna kaznena djela. 

To su budući svjedoci na suđenju Štamparu Boris Weber (35) iz Zaprešića i Milan Kušan zvan Mika iz Zaboka, u čijemu je vlasništvu kuća u Humu Zabočkome kojom se koristio Štampar.

Treći osumnjičeni bio je Nino Vilardi (34) iz Zagreba.

U policijsko-pravosudnim krugovima potonji kvartet prozvan je "malim zagorskim narko klanom".

Suđenje Štamparu nastavlja se 12. prosinca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene