Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21,35 sati u Dežanovcu, jedna je osoba poginula, a jedna je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, izvijestila je jutros Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.


Policija navodi kako je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Dežanovca, vozeći osobni automobil "Fiat Brava", daruvarskih registracijskih oznaka, kroz mjesto Dežanovac iz smjera Blagorodovca prema Daruvaru, iz neutvrđenog razloga prešao na suprotni prometni trak, te je ispred kućnog broja 236 udario u pješake koji su se kretali lijevom stranom kolnika u istom smjeru.

Vezani članci Slika nije dostupna Uzorni student u šoku nakon pogibije dvoje pješaka Slika nije dostupna Tinjan: Pješak poginuo, vozač pobjegao

Pri tom je pješak Vlado Brkić (1959.) iz Dežanovca koji je gurao bicikl na mjestu nesreće preminuo, a drugi pješak Antun D. (1959.), također iz Dežanovca, koji je hodao pored njega, zadobio je teške tjelesne ozljede opasne po život, te je sanitetskim vozilom prevezen u Opću bolnicu u Pakracu, a zatim u Slavonski Brod.

Vozač osobnog automobila zadobio je lake tjelesne ozljede te je nakon liječničke obrade u pakračkoj Općoj bolnici otpušten kući.

Sudionicima prometne nesreće uzeti su uzorci krvi radi analize na alkohol, a izvršenim alkotestiranjem vozača osobnog automobila nije utvrdena nedopuštena prisutnost alkohola u organizmu, navodi PU bjelovarsko-bilogorska.

Očevid na mjestu dogadaja obavila je istražna sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru, u suradnji s očevidnom ekipom Policijske postaje Daruvar.