Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Među njima i dva specijalca: Pijani policajci srušili prometne znakove i pobjegli. Kad su ih priveli vrijeđali kolege

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Županji se u srijedu dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri policajca, doznajemo iz PU vukovarsko-srijemske.

Oko 23:25, u Županji, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera na kružnom toku prometa došklo je do lakše prometne nesreće u kojoj je automobil Đakovačkih registarskih oznaka porušio dva prometna znaka koja su bila na istom stupu. Vozač automobila je pobjegao s mjesta nesreće.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Policajci su nakon par minuta pronašli automobil čija su oštećenja odgovarala tragovima na porušenim prometnim znakovima. Pored automobila su stajala četvorica pijanih muškaraca, doznajemo od policije. Sva četvorica prevezena su u Policijsku postaju u Županji.

Dvojica specijalaca, pogranični policajac i civil

Utvrđeno je da se radi o 27-godišnjaku iz Strizivojne i 26-godišnjaku iz Privlake, obojici pripadnicima Specijalne policije u Osijeku, koja je pod ravnateljstvom MUP-a. Nadalje, s njima je bio 29-godišnjak iz Privlake, inače zaposlen u Postaji granične policije Vrbanja. Četvrti muškarac u automobilu je 23-godišnjak koji nije zaposlenik MUP-a.

Muškarci su odbili reći tko je vozio automobil s kojim je počinjena prometna nesreća, a doznajemo i da su bili pijani pa su smješteni u službene prostorije do otrežnjenja. Tijekom obrade u policijskoj stanici, 27-godišnji policajac je vrijeđao i omalovažavao svoje kolege zbog čega će protiv njega podnesena prekršajna prijava.

Ispitivanjem je utvrđeno da je automobilo upravljao 26-godišnji specijalac. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, izazivanja prometne nesreće i bijega s mjesta nesreće. Svu trojicu policajaca očekuje ispitivanje disciplinske odgovornosti i, ukoliko se utvrdi njezino postojanje, snosit će posljedice, ističu u policiji.

Srećom, do prometne nesreće je došlo u kasnim večernjim satima i nije bilo puno građana na ulicama pa nema ozlijeđenih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene