Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Dubravka Petrić)
Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Dubravka Petrić)

U varaždinskom Općinskom državnom odvjetništvu provedeno je prvo ispitivanje uhićenog 38-godišnjaka kojega se tereti za nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava.


U državnom odvjetništvu sumnjaju da je 38-godišnjak od veljače do srpnja 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Ludbrega, u alkoholiziranom stanju često grubo vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu pred njihovo dvoje maloljetne djece.

Vezani članci Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Vjeran Zganec Rogulja) Nasilnik iz Koprivnice: Maloljetnom sinu šakom izbio zub, ženu udarao u glavu i vukao je za kosu Prosvjed inicijative Spasi me (Foto: Dnevnik.hr) Koliko još treba čekati na strože kazne za zlostavljače? "Imala je šest, sedam godina kad ju je očuh počeo dirati..."

Osim toga, u istom je razdoblju često pod utjecajem alkohola vikao na svoju djecu i tukao ih te potpuno prestao voditi svaku brigu o njima.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.