Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanje 60-godišnjega mađarskog letača na paraglajderu, koji je jučer oko 14 sati pao tijekom leta kod Triblja, i dalje je vrlo ozbiljno.


Mađarski letač nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC), doznaje se od KBC-a. Mađar ima višestruke teške ozljede.

Vezani članci Slika nije dostupna Nadoplata zdravstvenog osiguranja za ekstremne sportaše Slika nije dostupna Pri padu teško ozlijeđen belgijski paraglajder

>> Kod Triblja pao paraglajder (60), bori se za život

Po izvješću policije, nakon zajedničkog uzleta skupine letača, jedan dio izgubio je radijsku vezu sa 60-godišnjakom, utvrdila je policija očevidom. Pronašli su ga teško ozlijeđenog u grmlju ispod dalekovodnog stupa. Utvrđeno je da je paraglajderom zapeo za dalekovodne žice te da je otvoren mali pomoćni padobran koji je ostao zakvačen za paraglajder na žicama dalekovoda.

Još nisu poznate sve okolnosti u kojima se dogodila ta nesreća. Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova priopćila je danas da će o nesreći izvijestiti istražitelje Republike Mađarske te da će tehničku istragu provesti u suradnji s njima. (Hina)