Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Direktor Sektora naplate cestarine Autoceste Rijeka-Zagreb Mario Juzvišen potvrdio kako je ta tvrtka odlučila raskinuti ugovore o radu s 22 zaposlenika, od kojih je devet stalno zaposlenih, a 13 sezonskih djelatnika, koji su na naplatnoj postaji Demerje uhvaćeni u varanju i krađi.


Naime, spomenuti djelatnici su naplaćivali ispravne dionice, a u sustav naplate unosili skraćene te su razliku novca stavljali sebi u džep.'Naplata na postaji Demerje je specifična i dimenzionirana za bezgotovinsku naplatu. Kako bismo smanjili velike pritiske tijekom ljetnih vikenda, dozvolili smo korisnicima da plate i gotovinski, no, nažalost, dio naših djelatnika iskoristio je tu mogućnost i razliku novca, kako je objašnjeno, stavljao sebi u džep', kazao je Juzvišen.

Nisu znali da ih se snima

Vezani članci Lastovo - 1 Raspisana tjeralica za bračnim parom: Lažnim ugovorima uknjižili se na niz nekretnina na Lastovu Dino Ljutić Uhićen čovjek koji je za teško bolesnu ženu skupio više od tri milijuna kuna: Novac je potrošio na kladionicama?

Napomenuo je kako zaposlenici vjerojatno nisu bili sigurni da se sve skupa snima i prati, odnosno da Autoceste Rijeka-Zagreb s Hrvatskim autocestama (HAC) razmjenjuje podatke o ulascima i izlascima vozila. Juzvišen je naglasio kako kontrole obavljaju permanentno i da su u kontaktu s policijom te da su u prošli petak, 27. kolovoza, prikupili potrebnu dokumentaciju i da su planirali, kad završe postupak, to i objaviti.

'Nema nikakvog skrivanja niti zataškavanja niti pokrivanja bilo koga', dodao je. Direktor Sektora naplate cestarine Autoceste Rijeka-Zagreb Mario Juzvišen također je kazao kako takve situacije na drugim naplatnim postajama nisu moguće. Iz Policijske uprave zagrebačke, kažu, još prikupljaju informacije vezane za slučaj. (Hina)