Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namamio ju preko Facebooka

Otac splitske srednjoškolke u očaju: Silovao mi je kćer tri puta, a šeta nekažnjen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac maloljetne učenice srednje škole u Splitu se u očaju na koncu obratio Slobodnoj Dalmaciji, prisiljen da sam preuzme progon počinitelja nakon što je DORH od svega odustao.

"I joj što je nju bilo lipo prisiliti. Onako ja nju odveo gore. Počeli mi nešto. I ona nije htjela. A jadnoj joj torba i mobitel ostali tri metra dalje. Nije mogla ništa (...) Koliko li je samo udaraca, pleski i svačega taj dan dobila. Kad se samo sitim. Onako lipo bespomoćna (...) Nije se dala do zadnje. Cilo vrijeme se ona pokušavala spasiti nekako, pobić, vikala i sve. Ali nije joj bilo pomoći (...) Nije ona meni prva kojoj sam to napravio. Al eto čudi sam se njenoj upornosti da me spriječi. Ostale obično izgube više snagu, shvate da je gotovo".

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Ilustracija gnjusan zločin Zatočili i silovali djevojčicu na vrhu zgrade u Dalmaciji, prijetili su da će je baciti: Poznato kolike su kazne dobili

>> Stravično: Djevojčicu u jednoj večeri silovalo 25 muškaraca

Ovaj stravični opis silovanja njezinoj je prijateljici putem jednog od massengera uputio sam silovatelj, 22-godišnjak piše Slobodna Dalmacija.

Unatoč njegovu priznanju, unatoč ispisima njegovog opisa njegovih bolesnih napada, unatoč tome što su potom iskaz sudski vještaci ocijenili iskaz djevojčice kao vjerodostajn, uz dijagnosticirane psihološke probleme poput anksioznosti i PTSP-a, unatoč tome što su prijatelji žrtve potvrdili njezinu priču, silovatelj je na kraju oslobođen sumnje. Istovremeno, Državno odvjetništvo u rješenju o obustavi istrage u travnju 2011. ocjenjuje djevojčicu kao neodovoljno uvjerljivu u svojim iskazima.

Tako, objašnjava ogorčeni otac, Državno odvjetništvo i policija nisu zatražili provjeru IP adrese s koje su poslani stravični opisi sve dok nije protekao rok od godine dana, koliko su operateri dužni čuvati te podatke.

Nije zatražena niti provjera od Facebooka, preko kojeg je, s lažnog profila, silovatelj komunicirao s djevojčicom i njezinim prijateljima, kao niti od Microsofta, vlasnika MSN massengera, preko kojeg je također vođena komunikacija.

Silovao ju uz pištolj prislonjen uz glavu

Cijela priča počela je u rujnu 2009. kada je nesretna žrva upoznala osobu koja se predstavljala lažnim imenom. Tvrdio je da je učenik četvrtog razreda srdnje škole. počeli su razmjenjivati poruke i viđati se. No, učinio joj se čudnim jer nije želio upoznati njene prijatelje i u gradu se pravio da je ne poznaje. Nakon tri mjeseca je odlučila prekinuti vezu. Tada je dogovorio sastanak kod Željezničkog mosta na Bačvicama, kako bi 'razjasnili nesporazume'. Našli su se i prošetali do Katalinića brigm gdje počinje horor. Silovao ju je, zaprijetio da ne smije nikome ništa govoriti.

Ubrzo dolazi do drugog silovanja. Dok je išla na sastanak s prijateljima, presreće ju napadač koji je u automobilu s jednim svojim prijateljem, te je odvoze u jednu garažu. Zlostavljanje je popraćeno pištoljem prislonjenim na glavu i prijetnjama njenoj obitelji ako se povjeri bilo kome.

Nedugo potom, tvrdi ona, ponovno je oteta na isti način i odvezena u jednu kuću gdje se zlostavljanje ponovilo. Kroz tih nekoliko mjeseci djevojčica je fizički i psihički propala i popustila je u školi. Cijela priča dospjela je do roditelja kada se prijateljica žrtve obratila svojim roditeljima, a oni njezinoj razrednici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene