Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi slučaj

Vršnjačko nasilje u medulinskoj školi: Jedan učenik zatražio je liječničku pomoć

Vršnjačko nasilje, ilustracija
Vršnjačko nasilje, ilustracija Foto: Getty Images
U Osnovnoj školi u Medulinu u utorak poslijepodne zabilježen je slučaj vršnjačkog nasilja. Lakše je ozlijeđen jedan dječak, a iz ureda istarskog župana za srijedu su najavili hitni sastanak s predstavnicima škole.

Istarska policija u utorak navečer izvijestila je kako je jedno dijete zatražilo liječničku pomoć zbog zadobivenih lakših tjelesnih ozljeda u fizičkom sukobu među učenicima koje se u utorak oko 12:40 sati dogodio u Osnovnoj školi Mate Demarin u Medulinu.

"Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, a radi zaštite dobrobiti djece, nismo u mogućnosti iznositi druge detalje", naveli su iz policije.

Skupina učenika odranije je poznata po problematičnom ponašanju

Neslužbeno, radi se o problematičnom ponašanju nekolicine tamošnjih učenika s kojima je škola već i ranije imala sličnih situacija. Ovaj put je liječnička pomoć pružena 11-godišnjem dječaku.

"Nažalost, ponovno se dogodilo vršnjačko nasilje u našoj školi, a mi smo postupili po protokolu. Obavijestili smo odmah sve institucije, zvali Hitnu i policiju, svi su bili tu. I dalje ćemo provoditi sve preventivne programe za prevenciju nasilja. Kada je dijete reklo da se osjeća loše, odmah smo pozvali Hitnu i njegovu majku" - komentirala je događaj ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon dodavši kako su sva djeca dobro.

Medijima su događaj prvi potvrdili iz ureda istarskog župana Borisa Miletića, ne navodeći detalje. Napomenuli su tek kako ih je o svemu izvijestila ravnateljica škole.

"Sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, na teren su izašli djelatnici PU istarske i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, te su obavješteni roditelji svih sudionika nemilog događaja, kao i sve ostale nadležne institucije, odnosno Pravobraniteljica za djecu i Centar za socijalnu skrb", potvrdili su iz ureda istarskog župana Miletića.

On je osudio vršnjačko nasilje te za srijedu najavio hitan sastanak s predstavnicima škole, na kojem će u ime Istarske županije prisustvovati nadležna pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan.

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje VRŠNJAČKO NASILJE Ministarstvo šalje inspekciju u biogradsku školu zbog premlaćivanja dječaka: Tukli ga, gazili mu po licu...

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Napadnut u školskom WC-u Stravično nasilje: Grupa maloljetnika pretukla 11-godišnjaka, udarali ga i po trbuhu - "Bio sam šokiran razmjerima ovog događaja"

"Budući da se radi o drugom slučaju vršnjačkog nasilja u istoj školi, Istarska županija će nakon sastanka odlučiti o daljnjim koracima", navodi se u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene