Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osuđivanom ubojici 25 godina za novo ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepravomoćnom presudom na 25 godina zatvora osuđen je danas na Županijskom sudu u Karlovcu Mate Pivić iz Konjščine za teško ubojstvo iz koristoljublja, počinjeno u siječnju ove godine u Slunju.


On je 27. siječnja s dva hica iz pištolja ubio Juru Močilca na
njegovu imanju u Gornjem Popovcu kod Slunja.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Sudac Ante Ujević rekao je da je tijekom postupka dokazano da je okrivljenik pomno planirao kazneno djelo, da je priznao ubojstvo i detaljno opisao događaje koji se slažu i s izjavama svjedoka.

Iznoseći danas svoju obranu, Mate Pivić je rekao da nije on ubio Močilca, nego neki Siniša iz Srbije, a da je priznao ubojstvo zbog straha od njega. Okrivljavao je i troje svjedoka, koji su krali stoku bez nadzora nakon što je Močilac ubijen.

Sudac Ujević rekao je za današnju verziju obrane da se ne slaže ni s izjavom u istrazi, ni s izjavama drugih svjedoka, te da je "neuvjerljiva kao neki kaubojski film".

Presudi je danas prethodilo svjedočenje rodbine ubijenog i
svjedočenje vještaka, među ostalim neuropsihijatrice Nadice Buzine koja je rekla da okrivljenik ima disocijalni poremećaj ličnosti, ali da "ne boluje od neke duševne bolesti zbog koje ne bi bio sposoban za sudsku raspravu".

Pivić je već bio osuđivan za ubojstvo iz koristoljublja - dvostruko ubojstvo i jedno ranjavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene