Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepravomoćnom presudom na 25 godina zatvora osuđen je danas na Županijskom sudu u Karlovcu Mate Pivić iz Konjščine za teško ubojstvo iz koristoljublja, počinjeno u siječnju ove godine u Slunju.On je 27. siječnja s dva hica iz pištolja ubio Juru Močilca na
njegovu imanju u Gornjem Popovcu kod Slunja.

Vezani članci Joseph James DeAngelo mlađi (74) Bivši policajac osuđen na 11 doživotnih kazni: Ubio 13 i silovao na desetke žena, na izricanju presude ispričao se žrtvama Joseph James DeAngelo Golden State Killer: Bivši američki policajac priznao 13 ubojstava, silovanja, otmice, upade u domove...

Sudac Ante Ujević rekao je da je tijekom postupka dokazano da je okrivljenik pomno planirao kazneno djelo, da je priznao ubojstvo i detaljno opisao događaje koji se slažu i s izjavama svjedoka.

Iznoseći danas svoju obranu, Mate Pivić je rekao da nije on ubio Močilca, nego neki Siniša iz Srbije, a da je priznao ubojstvo zbog straha od njega. Okrivljavao je i troje svjedoka, koji su krali stoku bez nadzora nakon što je Močilac ubijen.

Sudac Ujević rekao je za današnju verziju obrane da se ne slaže ni s izjavom u istrazi, ni s izjavama drugih svjedoka, te da je "neuvjerljiva kao neki kaubojski film".

Presudi je danas prethodilo svjedočenje rodbine ubijenog i
svjedočenje vještaka, među ostalim neuropsihijatrice Nadice Buzine koja je rekla da okrivljenik ima disocijalni poremećaj ličnosti, ali da "ne boluje od neke duševne bolesti zbog koje ne bi bio sposoban za sudsku raspravu".

Pivić je već bio osuđivan za ubojstvo iz koristoljublja - dvostruko ubojstvo i jedno ranjavanje.