Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pijan prilikom ubojstva

Osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva na Lovrincu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Splitu je na 13 godina zatvora nepravomoćno osudio 22-godišnjeg Antu Rubića zbog ubojstva 24-godišnji Denisa Tadića, u ožujku 2008. godine na sjevernom ulazu na gradskome groblju Lovrincu.

Rubić je, kako se navodi u obrazloženju sudskog vijeća, nakon svađe zbog prometa, nožem u srce ubo Tadića, od čega je umro. Sudsko vijeće odbilo je tvrdnje Rubićeve obrane da je riječ o nesretnom slučaju jer je najprije Tadić udario Rubića palicom, nakon čega ga je ovaj ubo nožem. Vještačenjem je utvrđeno da uopće nije bilo tog udarca palicom pa se ne može govoriti o prekoračenju nužne obrane, obrazložilo je sudsko vijeće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vratimo palčiće u petrovu Ovo je čudo, plakat ćete iako mislite da ste jaki: Ante dao loptu na aukciju i pokrenuo nezamislivu lavinu SDA (Foto: AFP) REPOVI IZBORA Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću

U presudi se također navodi da je Rubić prilikom ubojstva bio pijan (1,31 promil alkohola u krvi) i da je konzumirao kokain, a psihijatrijskim vještačenjem utvrđen je i poremećaj osobnosti, tj. grubost i bahatost.

Danas osuđenog Rubića na 13 godina zatvora Županijski sud u Splitu prije tri tjedna osudio je na tri godine i dva mjeseca zatvora zbog oružane pljačke jedne benzinske crpke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene