Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dovršenom kriminalističkom obradom nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, u iznosu od oko milijun i 887 tisuća kuna, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.


Policija navodi kako je osumnjičeni, kao odgovorna osoba Trgovačkog društva 'Auto-plus' d.o.o. sklopio 29 ugovora o leasingu motornih vozila s tvrtkom 'Hypo Leasing Kroatien' d.o.o., obvezujući se pri tom otplaćivati rate leasinga, te na kraju ugovorenog roka vozila koja su bila predmet leasinga otkupiti ili vratiti leasing društvu.

Vezani članci Ilustracija Policija upozorava: Nemojte davati novac našim "kolegama", mi ovako ne radimo Ilustracija Prodavačica u pekarnici u Slavoniji zamalo nasjela na prijevaru: Kada je pročitala što piše na novčanici, sve je bilo jasno

Tijekom trajanja leasinga prijavljeni 62-godišnjak je prodao sporna vozila trećim osobama te nastavio otplaćivati leasing, kako odgovorne osobe Trgovačkog društva 'Hypo Leasing Kroatien' ne bi posumnjale u njegovu namjeru.

Kriminalističkom obradom je također utvrđeno da nakon isteka roka leasinga navedena vozila nisu vraćena niti su otkupljena sukladno ugovoru.

Na opisani način TD 'Hypo Leasing Kroatien' d.o.o. oštećeno je za iznos od 1.887.354,96 kuna, navodi PU varaždinska.

Kaznena prijava protiv odgovorne osobe i Trgovačkog društva 'Auto plus' podnijet će se Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju