Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varao kupce vozila

Oštetio Hypo Leasing za 1,8 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dovršenom kriminalističkom obradom nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, u iznosu od oko milijun i 887 tisuća kuna, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

Policija navodi kako je osumnjičeni, kao odgovorna osoba Trgovačkog društva 'Auto-plus' d.o.o. sklopio 29 ugovora o leasingu motornih vozila s tvrtkom 'Hypo Leasing Kroatien' d.o.o., obvezujući se pri tom otplaćivati rate leasinga, te na kraju ugovorenog roka vozila koja su bila predmet leasinga otkupiti ili vratiti leasing društvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Tijekom trajanja leasinga prijavljeni 62-godišnjak je prodao sporna vozila trećim osobama te nastavio otplaćivati leasing, kako odgovorne osobe Trgovačkog društva 'Hypo Leasing Kroatien' ne bi posumnjale u njegovu namjeru.

Kriminalističkom obradom je također utvrđeno da nakon isteka roka leasinga navedena vozila nisu vraćena niti su otkupljena sukladno ugovoru.

Na opisani način TD 'Hypo Leasing Kroatien' d.o.o. oštećeno je za iznos od 1.887.354,96 kuna, navodi PU varaždinska.

Kaznena prijava protiv odgovorne osobe i Trgovačkog društva 'Auto plus' podnijet će se Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene