Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Akcija spašavanja brzo je okončana jer su osječki 'vatreni dečki' raširili svoju platformu s kojom se mogu 'protegnuti' do visine od 42 metra.


Za njih nema straha ni od visine! Osječki vatrogasci bili su posljednji izbor radniku a koji je prošloga vikenda ostao 'zarobljen' na nosaču pješačkog mosta preko Drave. Dok je na visini od preko 30 metara bojao most, radniku su se, naime, pokvarile ljestve. 'Nije bilo ništa dramatično, ali je operacija bila dosta zahtjevna' potvrdio je Boris Banjan, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijeka.

Vezani članci Najezda komaraca - 6 Od samih prizora čovjeka zasvrbi: Unatoč milijunima za suzbijanje, u Osijeku i okolici opet se bore s najezdom komaraca Provjereno: Zdravko Mamić optužuje suce - 2 Pogledajte što je Zdravko Mamić ekipi Provjerenog još prije dvije godine govorio o druženju s osječkim sucima

Akcija spašavanja brzo je okončana jer su 'vatreni dečki' raširili svoju platformu s kojom se mogu 'protegnuti' do visine od 42 metra. Za rad 'iznad zemlje' obučava se posljednjih nekoliko godina i ekipa od šestero osječkih profesionalnih vatrogasaca. 'Dečki su prošli posebne treninge, a imaju i ovlaštene certifikate. Kao vatrogasci, ne rade iste stvari kao i policija, ali udruženo mogu djelovati', napominje zapovjednik Banjan.

Iz Unikoma je glasnogovornica Tatjana Elez potvrdila kako su u subotu 'u korpi podigli radnika tvrtke Visio, a koja radi za njih na bojajnju objekta'. Automatika se pokvarila, pa je nastao problem kada ga je trebalo spustiti dolje. Korpa je trenutno na popravku', rekla je Elez.