Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski uvjeti

Osam prometnih nesreća na osječkom području

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimski uvjeti na cestama tijekom vikenda su na osječkom području uzrokovali osam prometnih nesreća, najčešće zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, izvijestili su predstavnici osječko-baranjske Policijske uprave na današnjoj konferenciji za novinare.

Službenik za preventivu osječke Postaje prometne policije Ivica Vuko kazao je kako je u pet prometnih nesreća nastupila samo materijalna šteta, dok su u tri nesreće četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Dodao je kako su tri vozača isključena iz prometa, jer su zbog nedostatka propisane zimske opreme, izazvali zastoj u prometu. Izvijestio je kako je državna cesta 213 Osijek-Erdut kod mjesta Dalj jučer bila više sati zatvorena za promet zbog teretnog vozila koje je napravilo zastoj te velikih nanosa snijega na kolniku.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

>> Ispisuju kazne: Komunalni redari imaju pune ruke posla

Najavio je kako će se do 16. prosinca provoditi pojačani nadzor prometa s ciljem utvrđivanja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

Vuko je izvijestio kako je na osječkom području u prvih 11 mjeseci ove godine bilo šest prometnih nesreća s poginulim osobama, od čega su u tri prometne nesreće sudionici bili pod utjecajem alkohola. Prošle godine u istom razdoblju bilo je 13 prometnih nesreća s poginulim osobama, od čega je u šest slučajeva uzrok bio alkohol. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene