Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podignulo je optužnicu protiv dvije osobe zbog pokušaja teškog ubojstva te protiv jedne osobe zbog izazivanja prometne nesreće.


Riječ je o slučaju smrti 17-godišnjeg mladića u Gradištu na kojeg je 14. studenog prošle godine dok je pretučen ležao na cesti naletio automobil.

Vezani članci Benjamin Netanyahu za govornicom (Foto: Dnevnik.hr) Izraelski premijer Benjamin Netanyahu optužen za korupciju: na listi zločina su podmićivanje, prijevare i zlouporaba moći Irački prosvjednici na okupljanju sjeverozapadno od južnog grada Basre/Ilustracija (Foto: AFP) SAD upozorava Iran da će odgovoriti na napade Teheranovih saveznika u Iraku

Kako je objavljeno na web stranici vukovarskoga ŽDO-a, optužnica pred Županijskim sudom u Vukovaru podignuta je protiv G.E. (21) i A.M. (19), obojica iz sela Gradište kod Županje, koji su zbog ranije prepirke sa M.T. (17) iz Županje, 14. studenog 2010. oko 0,10 sati u Gradištu na kolniku ispred kuće u Ulici hrvatskih velikana 30, zadali mu više udaraca 'rukama i nogama po glavi u cilju da ga usmrte' zbog kojih je pao na kolnik na kojem su ga nastavili udarati.

>> Ostavili ga pretučenog na cesti pa ga usmrtio auto

U optužnici se navodi da u daljnjoj namjeri dvojica Gradištanaca nisu uspjeli jer je kolnikom naišao osobni automobil marke Mazda 6 kojim je upravljao I.S. (24) iz Otoka koji je vozilom naletio na maloljetnika uslijed čega je zadobio višestruke ozljede od kojih je nakon nekoliko sati preminuo u Općoj bolnici u Vinkovcima.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru predložilo je produljenje pritvora za optužene G.E. i A.M. iz Gradišta. (Hina)