Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta 270.000 kn

Omiš: Direktor i zaposlenici čistoće nisu plaćali odvoz smeća 12 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeno se doznaje da se radi o omiškom javnom komunalnom poduzeću Peovica, koje ima pedesetak zaposlenih.

Direktora javnog komunalnog poduzeća policija je prijavila za zlouporabu položaja i ovlasti zbog sumnje da je sebi i zaposlenicima godinama osiguravao besplatni odvoz smeća, čime je poduzeće oštetio za 270 tisuća kuna i za gotovo 60 tisuća kuna državni proračun.

Pročitajte i ovo Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 2 Problemi se nastavljaju Grad najavio brži odvoz smeća od nedjelje, a sanacija na Jakuševcu još nije ni počela: "Ne znam kako netko to misli...'' Gol muškarac protrčao Omišem Vjerovali ili ne VIDEO Potpuno gol muškarac s kiticom u ruci protrčao dalmatinskim gradom: "Gledaj romantičara!"

Problemi sa smetlištima: Gdje će Makarska i Trogir odlagati otpad?

Policija ne navodi o kojem poduzeću se radi, no neslužbeno se doznaje da je to omiško javno komunalno poduzeće Peovica, koje ima pedesetak zaposlenih.

Policija je kriminalističkim sitraživanjem utvrdila osnovanu sumnju da 57-godišnji direktor javnog poduzeća komunalne djelatnosti od srpnja 1991. do listopada 2013. godine nije poduzeo mjere kako bi svi djelatnici poduzeća plaćali naknadu za održavanje čistoće.

Time je oštetio poduzeće za iznos od najmanje 270 tisuća kuna, dok je državni proračun oštećen za gotovo 60 tisuća kuna, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska policija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene