Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne smiju u Splitu

Problemi sa smetlištima: Gdje će Makarska i Trogir odlagati otpad?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problema s odlaganjem otpada imaju Makarska te Trogir. Grad Split najavio je da od prvog veljače oni neće moći odlagati otpad na Karepovcu. Iz Trogira poručuju da će privremeno rješenje biti završeno za mjesec dana, dok Makarani žele i dalje odlagati u Splitu. No, nastavi li Split primati njihovo smeće - krši zakon.

Otpad iz Makarske i Trogira uskoro neće moći na Karepovac. Grad Split njihovo smeće više ne može primati. 'Prvi veljače je krajnji rok i iskreno se nadamo da će okolni gradovi izvest sve što trebaju a do sada nisu da riješe svoj problem odlagališta', kaže zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prepuni kontejneri VIDEO Smeće polako zatrpava Trogir, stanovnici se žale na smrad Slika nije dostupna Bez dogovora u Splitu Makarska i Trogir i dalje nemaju kud s otpadom

Problem su gradovi obećali riješiti još u prosincu. Ali još nisu. Strojevi za odlaganje otpada u Planome miruju već više od dva mjeseca. Ministarstvo im je zabranilo rad jer nemaju potrebne dozvole i nisu pokrenuli proces sanacije odlagališta

Gradska skupština prihvatila odluku o prikupljanju otpada

Gradonačelnik Trogira poručuje: Za mjesec dana problem će biti riješen. Dotad žele i dalje odlagati u Splitu. 'U fazi smo prikupljanja ponuda kada dobijemo ponude za izvođenje radova i odredimo izvođača krenut ćemo u pripremi nove kazete za odlaganje otpada I grad neće bit zatrpan smećem', kaže gradonačelnik Ante Stipičić.

Ni Makarska neće biti zatrpana poručuje gradonačelnik. 'Vjerujem da će nam grad Split izaći u susret kratki period dok ne iznađemo konačno rješenje', kaže makarski gradonačelnik Tonči Bilić.

Na Karepovcu se godišnje odloži 106 000 tona otpada. Zakonom o gospodarenju otpadom to se mora smanjiti. No, primanjem smeća susjednih gradova - prijete im kazne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene