Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bajić: Imamo puno toga

Osumnjičeni negiraju klađenje na lažirane utakmice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon policije, glavne aktere, uhvaćene u Offside-u u namještanju nogometnih utakmica, ispitali su i USKOK-ovi tužitelji. Većina, od za sada 22-oje osumnjičenih nogometnih čelnika, ali i igrača, poriče krivnju u klađenje na lažirane utakmice, ali i navodnu, masnu zaradu u spomenutim prljavim poslovima. Iz policije najavljuju nova uhićenja.

Igrači, treneri, sportski direktori i menadžeri stizali su u USKOK još sinoć i to jedan po jedan. Nogometno namještanje utakmica, ali i klađenje na njih, tužitelji su odlučili naplatiti. Pred škljocanjima fotoaparata ostali su skriveni iza svojih kapuljača, ali i tamnih stakala. Iako nije zalazio u prostoriju u kojoj su završili akteri kladioničarske afere, glavni državni odvjetnik zna da u hrvatskom nogometu poslovi nisu bili čisti. 'Uživo o ovom spisu ne mogu ništa govoriti. To vam je jasno. Ali imamo puno toga’, rekao je Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Slika nije dostupna Namještanje utakmica Podignuta optužnica protiv sudionika afere Offside

Pod posebnim je povećalom trojac: Vinko Šaka, Dino Lalić, i Admir Suljić. Bivši trener Dinamovih juniora, ali i dvojica slovenskih nogometaša, koji su na ispitivanju tražili službenog prevoditelja, za USKOK su glavni organizatori nogometne hobotnice. Sumnja se da su podmićivali igrače sesvetske Croatije, Zadra, Međimurja i Varteksa. Navodno su unaprijed dogovarali, čak i poraze vlastitih klubova, nudili novac, a na dogovorene se rezultate kladili.  U igri su deseci, pa i stotine tisuća eura. Kakvom imovinom raspolažu, još se pokušava utvrditi.

Da je i on ‘ubirao’ novac kod domaćih kladioničara, igrač Međimurja Neven Vuljanko preko svog odvjetnika poriče. 'Naravno da se radi o aferi velikog razmjera. Segment koji se stavlja mome branjeniku na teret je na granici apsurda’, rekao je Mate Matić, odvjetnik Nevena Vuljanka.

I Varteks je, zbog navodne umiješanosti svog kapetana Miljenka Mumleka, još u šoku. Varaždinski klub neće zatvoriti svoja vrata, ali Uprava najavljuje odlazak. ‘Ako se potvrdi bilo kakva sitnica, ja u taj klub više ne želim niti stupiti, niti sudjelovati u radu i upravljanju kluba. To su neodgovorni pojedinci, koji moraju definitivno snositi posljedice’, kaže Zlatko Horvat iz NK Varteksa.

Isto razmišljaju i Sesvečani. Njihov klub na USKOK - ovoj, ali i listi policije, bilježi najviše lažiranih utakmica. ‘Ako je namiješteno, onda ih treba sve kazniti’, smatra jedan Sesvečanin. 'Mislim da opet pravi krivci neće biti tu gdje bi trebali, a ovo je samo onako, pošto nismo sad na Svjetskom prvenstvu, pa da se ipak malo vrti oko nogometa na našim televizijama’, kaže njegov sugrađanin.

>> Akcija 'Offside': USKOK ispitao sve uhićene

Operaciji 'Offside', međutim, nije kraj. Dok iz USKOK - a najavljuju da će od suda tražiti pritvaranje saslušanih, ali najvjerojatnije ne svih, policija sprema nove obavijesne razgovore s ljudima iz nogometnog svijeta, ali i nova uhićenja. Istraga traje i u drugim susjednim zemljama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene