Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Novi niz nesreća na moru: Dvije osobe poginule, češkim roniocima ni traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na samom kraju špice turističke sezone zaredao je novi niz nesreća na moru.

Noćas u 0.10 sati na izlazu iz luke Zlarin došlo je do pomorske nezgode u kojoj su se sudarili šibenska brodica vlasnika Zvonimira Varošaneca, a kojom je upravljao Darko Gojanović iz Zagreba i gumeni gliser slovenske zastave dužine 4,5 m kojim je upravljao Mate Krajnc iz Celja koji je tom prilikom preminuo od posljedica sudara, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Ilustracija teška nesreća na moru Na plaži na Čiovu gliser naletio na ženu: Propeler joj zahvatio nogu, u bolnici je Hrvati i ljetovanje - 4 Postoje i alternative More je ove godine preskupo za Hrvate? "Uvijek apeliramo da se domaćim gostima daje popust barem 20-ak posto"

U slovenskom gumenjaku još se nalazio hrvatski državljanin s prebivalištem u Šibeniku, a u šibenskoj brodici bile su četiri osobe hrvatskog državljanstva.

Izlazeći velikom brzinom iz luke Zlarin prema Jadriji gumenjak se 100-120 m od obale sudario sa šibenskom brodicom koja je dolazila iz suprotnog smjera. Na udaljenosti od 10-15 m jedan od drugoga, voditelj šibenske brodice skrenuo je u lijevu stranu nakon čega je došlo do sudara u kojem su oba člana posade na gumenjaku pala u more. Preminuli Matej Krajnc je najvjerojatnije udario glavom u kabinu i razbio staklo te pao u more ostavši na mjestu mrtav.

Brod Lučke kapetanije Šibenik u tom se trenutku nalazio u luci Zlarin i odmah se uputio na mjesto nesreće te su djelatnici LK Šibenik uz pomoć ribara izvukli tijelo Slovenca na palubu broda.

Inspektor Lučke kapetanije Šibenik utvrdio je da oba voditelja brodice nisu poštivali pravila o izbjegavanju sudara na moru te će protiv preživjelog voditelja šibenske brodice biti podnesen optužni prijedlog Vijeću za prekršaje Lučke kapetanije Šibenik.

Danas su na mjesto nesreće uz djelatnike Lučke kapetanije izašli i pomorska te krim policija, a obje brodice izvučene su na kopno radi utvrđivanja detalja sudara. Slovenski gliser prebačen je u luku Šibenik odakle će biti premješten u hangare policije kako bi se mogao vratiti vlasnici brodice.

Njemački državljanin smrtno je stradao jučer poslijepodne nakon pada s glisera kod otoka Raba, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Prema dosad dostupnim podacima, on je vozeći se gliserom ispred naselja Banjol pao u more nakon čega je gliser prešao preko njega.

Od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu nesreće. 

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva u Podgori kod Makarske nestala su dvojica čeških državljana. Ni jutrošnji nastavak potrage za dvojicom čeških ronilaca, čije su supruge sinoć oko 18 sati prijavile njihov nestanak, nije dao rezultata niti je pronađen ikakav trag, izvijestila je splitska policija.

Dvojica čeških turista koji s obiteljima ljetuju u Podgori svaki su dan od 17. kolovoza odlazili na ronjenje od 12 do 13,30 sati. Ronili su u Čakljama, na mjestu koje se zove Vruć kamen i, po podatcima policije, na udaljenosti od obale 50 metara te na dubini od 20 metara. Imali su potpunu ronilačku opremu s bocama za kisik, ali mjesto na kojemu su ronili nije bilo označeno.

U potrazi za roniocima sudjeluju specijalne jedinice splitsko-dalmatinske policije i njihovi ronioci te Lučka kapetanija, a ondje je i ekipa medicinske pomoći.

Neslužbeno se doznaje da je na području Vrućeg kamena greben na dubini od 40 metara, gdje su struje iznimno jake, pa se strahuje da su Česi možda tu zaronili i da ih je odvukla struja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene