Veliki požar izbio je u utorak navečer u stanu u zgradi u Gotovčevoj ulici na broju 6. Vatra se vrlo brzo proširila. Požar je ugašen, no vatrogasci su ostali na terenu i u srijedu ujutro.

Galerija


Zagrebački vatrogasci dojavu o požaru dobili su u utorak u 20:42. Kako doznajemo, prema dojavi, požar je krenuo iz kuhinje u jednom od stanova na četvrtom katu te se proširio na susjedni stan. Vrlo brzo, vatra se proširila na niže katove, ali i na krovište zgrade. 

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija Ravnatelj javne ustanove osumnjičen za mobing: Zaposlenicu kažnjavao, kritizirao, prijetio joj, davao nemoguće zadatke... Prosjakinja, ilustracija Tjerali ženu da prosi svaki dan u Zagrebu i daje im novac: Za manje od 700 isprošenih kuna bi je tukli

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba doznajemo da, iako je zagrebačka policija ranije javila kako je najvjerojatnije opožareno osam stanova, ipak se radi o četiri. Naime, dva su stana u potpunosti izgorjela, dva stana ispod njih su oštećena. Radi se uglavnom o oštećenjima roleta i prozora, doznajemo od zagrebačkih vatrogasaca. Osim toga, opožareni su stubište, tavanski prostor i dva automobila na koje su padali opožareni dijelovi.

Požar je ugašen oko 23 sata, a vatrogasci i dalje osiguravaju zgradu zbog fasade po kojoj se požar proširio. Jedna je osoba ozlijeđena i pružena joj je liječnička pomoć, a ostali stanarin su zbrinuti. Vatrogasci ostaju na terenu do završetka policijskog očevida.

"Požar je krenuo na četvrtom katu, ubrzo se proširio na treći kat, a zahvatio je i krovište. Prijetila je opasnost da se putem krovišta vatra proširi i na ostali dio građevine, ali je brzom intervencijom to spriječeno. Na intervenciji su bili vatrogasci iz tri postaje - sedam vozila te 28 profesionalnih i četiri dobrovoljna vatrogasaca", kazao je u noći na srijedu Miroslav Merćep, zapovjednik smjene JVP-a Zagreb te dodao kako su na teren došli za otprilike pet minuta nakon dojave.