Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna od 45.000 kuna

Njemački državljanin kažnjen zbog 'crnog chartera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U žurnome prekršajnom postupku njemački državljanin nepravomoćno je jučer kažnjen u Puli s 45.500 kuna zbog pomorskog prekršaja nezakonitog prijevoza osoba brodicom uz naknadu ('crni charter'), izvijestilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Njemački gliser u vlasništvu prekršitelja pronađen je 10. kolovoza, kad su djelatnici pulske Lučke kapetanije obaviješteni da je u Fažanskome kanalu plovilo iz kojeg se dimi. Nakon pružene pomoći, djelatnici te Lučke kapetanije pozvali su voditelja brodice na obavijesni razgovor, pri čemu je utvrđeno da je riječ o nezakonitom prijevozu osoba brodicom uz naknadu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spaljeni maslinici, vozila, kuće... FOTO/VIDEO Katastrofa u Raslini: "Kuću sam kupio u siječnju. Moj život je bio tu. Sad je izgorjela" Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 iskorištavanje djece U Poreču priveden 83-godišnji Nijemac, snimao je djecu bez odjeće u kampu

Sud je donio nepravomoćno rješenje po kojem je okrivljeniku izrečena novčana kazna od 45.000 kuna, a mora platiti i troškove prekršajnog postupka od 500 kuna. Također mu je izrečena i zaštitna mjera trajnog oduzimanja plovila kojim je počinjen prekršaj. Riječ je o plastičnome gliseru registarske oznake 51781 - A, zastave SR Njemačke u vlasništvu okrivljenika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene