Nigerijac i Amerikanac uhićeni su zbog sumnje da su zrakoplovom krijumčarili drogu u Hrvatsku iz Afrike. Policija je kod njih pronašla kokain visoke kakvoće, a vjeruje se kako je dvojac dio šireg zločinačkog udruženja. Slijedi istraga.

Galerija


USKOK je, na temelju rezultata posebnih dokaznih radnji i kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv američkog državljanina (56) i nigerijskog državljanina (55) zbog osnovane sumnje na kazneno djelo krijumčarenja droge.

Vezani članci Dragan Kovačević Sporni ugovori i projekti koji su tvrtku oštetili za čak 10 milijuna kuna: Dnevnik Nove TV doznaje nove detalje u aferi Janaf Slika nije dostupna USKOK pokrenuo istragu protiv pet osoba za krijumčarenje kokaina

"Osnovano se sumnja da su okrivljenici, od sredine rujna 2018. godine do 30. listopada 2018., bili povezali u zajedničko djelovanje s više osoba iz inozemstva radi kupovine, prijevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku a kojim je organizator zločinačkog udruženja namjeravao platiti veću količinu raznog vatrenog oružja i streljiva na području Hrvatske. U cilju realizacije plana, I. i II. okr. su, sukladno uputama organizatora i drugih članova zločinačkog udruženja, nabavili kokain na području Afrike te su ga sakrili u mlazni zrakoplov u vlasništvu jednog trgovačkog društva čije poslovanje vodi prvookrivljenik. Potom su zrakoplovom, kojim su upravljali I. okr. kao pilot i II. okr. kao kopilot, iz države Mali u Zagreb dopremili kokain. Prilikom pretrage zrakoplova pronađen je kilogram kokaina visoke kakvoće", stoji u priopćenju USKOK-a.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika.

Prijepori oko praznog hotela: Svojata ga udruga iz Srbije i najavljuje pravnu borbu, no država ga želi prodati

Bez struje deseci tisuća ljudi: Obilni snijeg i kiša poharali više europskih zemalja