Nigerijac i Amerikanac uhićeni su zbog sumnje da su zrakoplovom krijumčarili drogu u Hrvatsku iz Afrike. Policija je kod njih pronašla kokain visoke kakvoće, a vjeruje se kako je dvojac dio šireg zločinačkog udruženja. Slijedi istraga.

Galerija


USKOK je, na temelju rezultata posebnih dokaznih radnji i kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv američkog državljanina (56) i nigerijskog državljanina (55) zbog osnovane sumnje na kazneno djelo krijumčarenja droge.

Vezani članci DORH, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Pripetavanje Andreja Plenkovića i DORH-a: Odvjetništvo reagiralo na premijerove izjave DORH, Josipa Rimac DORH i USKOK se brane: Nismo mi, s informacijama koje cure upoznat je veći broj ljudi...

"Osnovano se sumnja da su okrivljenici, od sredine rujna 2018. godine do 30. listopada 2018., bili povezali u zajedničko djelovanje s više osoba iz inozemstva radi kupovine, prijevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku a kojim je organizator zločinačkog udruženja namjeravao platiti veću količinu raznog vatrenog oružja i streljiva na području Hrvatske. U cilju realizacije plana, I. i II. okr. su, sukladno uputama organizatora i drugih članova zločinačkog udruženja, nabavili kokain na području Afrike te su ga sakrili u mlazni zrakoplov u vlasništvu jednog trgovačkog društva čije poslovanje vodi prvookrivljenik. Potom su zrakoplovom, kojim su upravljali I. okr. kao pilot i II. okr. kao kopilot, iz države Mali u Zagreb dopremili kokain. Prilikom pretrage zrakoplova pronađen je kilogram kokaina visoke kakvoće", stoji u priopćenju USKOK-a.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika.

Prijepori oko praznog hotela: Svojata ga udruga iz Srbije i najavljuje pravnu borbu, no država ga želi prodati

Bez struje deseci tisuća ljudi: Obilni snijeg i kiša poharali više europskih zemalja