Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jahta u vlasništvu austrijskog državljanina koja je nestala iz ACI-jeve marine u Ičićima rano ujutro 23. ožujka pronađena je u Trstu te je pokrenut postupak kako bi se vratila u Hrvatsku, izvijestila je glasnogovornica ACI-ja d.d. Gracia Krainer.


Nestanak jahte s veza u marini policiji je jučer prijavio vlasnik, 30-godišnji Austrijanac. Po riječima glasnogovornice Krainer, jahtu su jučer u 5,50 sati odvezla dvojica muškaraca i jedna žena pošto su dvojici djelatnika u noćnoj smjeni pokazali plovidbene dokumente i ključeve plovila.

Vezani članci Požar brodice u Biogradu - 4 Na gorućoj jahti kod Biograda bio i austrijski političar koji je Hrvatsku nazvao sranjem: "Crni dim dizao se iz strojarnice, probudili smo djecu..." Požar brodice u Biogradu - 5 VIDEO Buktinja na moru: Zapalila se brodica kod Biograda, posada se uspjela spasiti - "Prva vatra je primijećena iz područja strojarnice"

Čim je otvorena recepcija, djelatnici su u osam sati nazvali vlasnika broda kako bi provjerili navode onih koji su isplovili jahtom, doznaje se od ACI-ja. Vlasnik im je rekao kako nije dao nalog da jahta isplovi pa su alarmirali riječku i pulsku Lučku kapetaniju, policiju, riječku Carinarnicu i Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru. Zahvaljujući suradnji tih službi, plovilo je pronađeno u Trstu. (Hina)