Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Šok 3 još nije do kraja riješen

Napadači na Miljuša s njim se kretali na lokacijama koje često posjećuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dušan Miljuš pretučen je prije dvije i pol godine, a Josip Galinec tri mjeseca poslije. Napadači obojice privedeni su jučer na zagrebačkoj Knežiji u akciji specijalne i interventne policije zvane Šok 3. Sve je trajalo dvije i pol godine.

'Svaki slučaj ima svoju nekakvu logiku rješavanja, tijek i dinamiku. Tako i ovaj slučaj. Doista težak. Bilo je puno indicija, malo dokaza. Sad smo nadam se u završnoj fazi, nadam se, al ne bi htio ništa prejudicirat', rekao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za milijun eura Galinec: 'Dečki s Knežije' su me pretukli za milijun eura Slika nije dostupna Kutle o uhićenju 'Ovo su pokušaji da me eliminiraju'

>> Potvrđeno: Uhićenja na Knežiji u vezi s napadima na Miljuša i Galinca

>> Karamarko: Nadam se da je slučaj Dušana Miljuša na završetku

Iako ne otkriva detalje, kako doznajemo među četvoricom osumnjičenih je i poznati član knežijske skupine kojemu se svojedobno sudilo kao članu takozvane zločinačke organizacije.

'Rat podzemlju davno je objavljen i on traje. Samo povremeno dođemo u situaciju da to bude malo zvučnije i bučnije i tako dalje', kaže Karamarko.

U dvoipolgodišnjem lutanju, policija je ispitala na stotine svjedoka. Raspisana je bila i novčana nagrada. Prvo od 50, nedavno i 100 tisuća kuća za sve koji mogu dati informacije.

'Vidjeti ćemo, možda netko to nekome tko nije zadovoljan nekakvim honorarom ili netko tko doista ima kvalitetne informacije, pod uvjetom da policija sačuva taj izvor može biti stimulativan. Kriza su vremena', u studenom 2010. izjavio je Dušan Miljuš.

Je li nekome otišla nagrada i kako su došli do osumnjičenih iz policije još uvijek ne otkrivaju.

Miljuš i Galinec ne žele pred kamere

I Miljuš i Galinec pretučeni su gotovo na identičan način, metalnim palicama, Miljuša su pretukli pred stanom i pobjegli. Na isti način teške ozljede dobio je i Galinec, na parkiralištu ispred Industrogradnje. Što je motiv napada i jesu li među osumnjičenima i naručitelji još se ne zna.

Ni Miljuš ni Galinec nisu htjeli pred kamerama iznositi svoje viđenje stvari. Josip Galinec danas nam je u telefonskom razgovoru samo kazao da je zadovoljan što je policija uhvatila osumnjičene, ali da je to tek prvi korak. Naime, još uvijek se ne zna je li tu priči kraj, odnosno postoje li naručitelji tih napada. Da ironija bude veća, napadači na Dušana Miljuša s njim su se sretali i nakon što su ga napali i to na lokacijama koje on često posjećuje, a da nije ni znao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene