Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četvorica zagrebačkih huligana osumnjičeni su za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom doznaje se u zagrebačkoj policiji koja smatra da je riječ o zločinu iz mržnje.


Nakon policijske istrage u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda privedena su dvojica 20-godišnjaka, 21-godišnjak i maloljetni 17-godišnjak. Ta četvorica do sada nisu bila poznata policiji po izgredima, nasilju ili drugim kaznenim djelima.

Vezani članci Fail Incident na utakmici: Htjela biti veliki huligan i uskočila na teren pa se samo osramotila Slika nije dostupna Zbog nereda na stadionu Saint-Etienn dosad desetoro kazneno prijavljenih

U policiji kažu da i dalje tragaju za ostalim nasilnicima koji su u utorak iza 13 sati u Novom Zagrebu kamenovali autobus koji je iz zračne luke prevozio 40-ak VIP gostiju PAOK-a.

Policija je izvijestila i da je prije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice Dinama i PAOK-a na maksimirskom stadionu privedeno 18 domaćih navijača, po jedan zbog nasilja, paljenja baklje i utrčavanja na teren, sedmorica zbog remećenja javnog reda i mira, a osmorica preventivno zbog pijanstva.

>> VIDEO: Pogledajte dramu u zapaljenom autobusu navijača PAOK-a!

Intervencije za vrijeme i nakon utakmice

Policija je u dva navrata uporabila sredstva prisile, oko 20,30 sati u Klinici za traumatologiju zbog remećenja javnog reda i mira i odbijanja zapovijedi na silu je vezala pijanog 34-godišnjaka, a pola sata kasnije na izlazu sa zapadne tribine stadiona interventni policajci uporabili su silu nad većom skupinom domaćih navijača.

Oni su vrijeđali gostujuće navijače i naguravali se s redarima koji su bili ispred navijača PAOK-a, a u policiji kažu da su intervenirali kad je iz mnoštva doletjela plastična stolica i nekoliko boca.

U blizini stadiona je u vrijeme utakmice izbila tučnjava u kojoj je teško ozlijeđen 40-godišnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC-u Zagreb, a za napad na njega osumnjičen je 25-godišnjak koji je još pod kriminalističkim istraživanjem.(Hina)