Policija u bolnici Jordanovac (Foto: Pixsell, Matija Habljak)
Policija u bolnici Jordanovac (Foto: Pixsell, Matija Habljak) Foto: Pixsell, Matija Habljak

U nedjelju je uhićen 27-godišnjak kojeg policija dovodi u vezu s uništavanjem inventara u bolnici Jordanovac.


Zagrebačka policija je priopćila da je u nedjelju uhićen 27-godišnjak koji se odvodi u vezu s događajem u bolnici Jordanovac od 25. siječnja ove godine.

Vezani članci Policija, ilustracija Nesebična gesta: Pošteni nalaznik vratio oko deset tisuća kuna, policija pronašla vlasnicu Ilustracija Ozbiljno upozorenje policije: Pazite kome odgovarate na poziv i koga puštate u dom

Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zajedno s policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije, intenzivno su tragali za osumnjičenim, pri čemu su na raskrižju Slavonske avenije i Čulinečke ceste uočili osobni automobil marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka, s kojim su se mimoišli, a koji se kretao velikom brzinom.

Pri mimoilaženju policijski su službenici u tom automobilu zamijetili dvije muške osobe od kojih je jedan od njih sličio osumnjičenom.

Temeljem sumnje da bi to upravo mogao biti osumnjičeni, policijski su službenici krenuli za njima dajući svjetlosne i zvučne signale, a na što se njih dvojica s vozilom nisu zaustavila, već su nastavili daljnju vožnju bježeći velikom brzinom zbog čega je za navedenim osobnim automobilom započeta potjera. Navedenim osobnim vozilom, u kojem su se nalazile dvije muške osobe, u svojoj su se jurnjavi dovezli do adrese III. Struge gdje su zaustavili vozilo i dali se u bijeg.

Policijski službenici, osigurali su prostor za koji su sumnjali da bi mogao biti prostor gdje bi se oni mogli sakriti te su tom prilikom prvo u jednoj kući pronašli starijeg 28-godišnjeg muškarca, a odmah potom i mlađeg koji se dovodi u svezu s događajem u bolnici na Jordanovcu.

Njega su pronašli u drugoj kući kako se skriva u unutrašnjosti bračnog kreveta. Nakon što mu je izdana zapovijed da izađe, uz uporabu sredstava prisile, odnosno preventivno uporabljena sredstava za vezivanje i to zbog opasnosti od daljnjeg bijega, doveden je u službene prostorije.

Osumnjičenom je ujedno i pružena liječnička pomoć prilikom čega je utvrđeno da nije ozlijeđen. S obzirom da se radi o višestrukom počintelju kaznenih djela za kojim je raspisan veći broj potraga, predan je u zatvor. Stariji počinitelj prometni je recidivist, a s obzirom da se nije zaustavio na znak i zapovijed policijskih službenika te da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prepraćen je na Prekršajni sud u Zagrebu, koji mu je odredio zadržavanje.