Incident u bolnici Jordanovac (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) - 2
Incident u bolnici Jordanovac (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) - 2 Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dvije žene i maloljetnik koji su u petak napali zdravstvene djelatnike u bolnici na Jordanovcu i oštetili inventar u završili su u policijskom pritvoru uz kaznene prijave zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, priopćila je u subotu policija.


Zagrebačka policija izvijestila je da je provela kriminalističko istraživanje nad nedostupnim 26-godišnjakom, maloljetnikom i dvije žene u dobi od 49 i 25 godina, zbog sumnje da su "počinili tri kaznena djela prijetnji na štetu četiri zdravstvena djelatnika bolnice na Jordanovcu" te oštetili bolnički inventar.

Vezani članci Izvlačenje vozila iz mora, ilustracija Drama na Hvaru: Tijekom iskrcaja pukli konopi, teretno vozilo završilo u moru Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen

Podsjećaju da su jučer u prostoriji bolnice, nakon smrti teško bolesnog člana obitelji, 26-godišnjak i maloljetnik uništavali inventar bolesničke sobe te prijetili smrću medicinskim djelatnicima.

Pridružila im se i 49-godišnjakinja koja je jednom liječniku zaprijetila bacanjem bombe, a ostalim medicinskim djelatnicima "upućivala ozbiljne prijetnje po njihov život". Također, 25-godišnjakinja je, uz upućene prijetnje smrću medicinskim djelatnicama, s dijelom prethodno uništenog inventara bolnice udarila jednog od liječnika.

Policija, osim toga, osumnjičene tereti da su oštetile stakla na ulaznim dvokrilnim bolničkim vratima i prozoru te televizor u bolesničkoj sobi.

Zbog izrečenih prijetnji, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, pretražena je kuća osumnjičene obitelji "pri čemu nisu pronađena minsko-eksplozivna sredstva kojima se prijetilo", kažu u policiji.

Dodaju da nastavljaju potragu za 26-godišnjakom te istražuju jesu li osumnjičeni možda počinili još neka kaznena djela na štetu liječnika i medicinskog osoblja. (Hina)