Incident u bolnici Jordanovac (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) - 2
Incident u bolnici Jordanovac (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) - 2

Dvije žene i maloljetnik koji su u petak napali zdravstvene djelatnike u bolnici na Jordanovcu i oštetili inventar u završili su u policijskom pritvoru uz kaznene prijave zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, priopćila je u subotu policija.


Zagrebačka policija izvijestila je da je provela kriminalističko istraživanje nad nedostupnim 26-godišnjakom, maloljetnikom i dvije žene u dobi od 49 i 25 godina, zbog sumnje da su "počinili tri kaznena djela prijetnji na štetu četiri zdravstvena djelatnika bolnice na Jordanovcu" te oštetili bolnički inventar.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Policija objavila detalje napada na dvojicu romskih dječaka u Zagrebu, imaju masnice po cijelom tijelu Trilj: Mjesto gdje je popodne pronađena ozlijeđena žena (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Krvavi pohod 14-godišnjaka: U napad na majku krenuo sa stražnjeg sjedišta auta. Izbo je pa je snimio ranjenu na tlu

Podsjećaju da su jučer u prostoriji bolnice, nakon smrti teško bolesnog člana obitelji, 26-godišnjak i maloljetnik uništavali inventar bolesničke sobe te prijetili smrću medicinskim djelatnicima.

Pridružila im se i 49-godišnjakinja koja je jednom liječniku zaprijetila bacanjem bombe, a ostalim medicinskim djelatnicima "upućivala ozbiljne prijetnje po njihov život". Također, 25-godišnjakinja je, uz upućene prijetnje smrću medicinskim djelatnicama, s dijelom prethodno uništenog inventara bolnice udarila jednog od liječnika.

Policija, osim toga, osumnjičene tereti da su oštetile stakla na ulaznim dvokrilnim bolničkim vratima i prozoru te televizor u bolesničkoj sobi.

Zbog izrečenih prijetnji, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, pretražena je kuća osumnjičene obitelji "pri čemu nisu pronađena minsko-eksplozivna sredstva kojima se prijetilo", kažu u policiji.

Dodaju da nastavljaju potragu za 26-godišnjakom te istražuju jesu li osumnjičeni možda počinili još neka kaznena djela na štetu liječnika i medicinskog osoblja. (Hina)