Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na prijevaru od starice izvukla više od 20 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stare poslovice kažu da riba smrdi od glave i da jabuka ne pada daleko od stabla, a te bi narodne mudrosti mogao potkrijepiti i slučaj 55-godišnjakinje koja je na prijevaru od jedne starice "izvukla" više od 20 tisuća kuna, a za koju se naknadno otkrilo da je majka dvojice mladića, ranije uhićenih zbog više nedjela koja su počinili predstavljajući se kao policajci.

Majka lažnih policajaca jučer je uhićena dok je od 71-godišnjakinje uzimala novac za navodno školovanje bratića u Rimu. Naime, prevarantica je uvjerila staricu da ima bratića koji se školuje za svećenika, a koji je za vrijeme Domovinskog rata u Vukovaru ostao bez roditelja, pa su ga časne sestre odvele u Rim, te se o njemu brinule.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Osumnjičena je žrtvi rekla da "mladomisniku" treba novac za završetak školovanja i put u Zagreb, odnosno u samostan Tabor pokraj Samobora, gdje bi trebao služiti "mladu misu". Starica se sažalila, budući je i sama ostala bez majke u ranom djetinjstvu, te je 55-godišnjakinji u više navrata dala više od 20 tisuća kuna.

Nakon nekog vremena ipak je posumnjala u priču, pa je otišla u samostan Tabor, gdje je doznala da ne postoji mladomisnik pod imenom kojim ga je predstavila njegova navodna sestrična. Shvativši da je prevarena, starica je sve prijavila policiji koja je prevaranticu uhitila jučer dok je od žrtve preuzimala kuvertu s označenih tri tisuće kuna.

Uskoro se otkrilo da je riječ o majci mladića u dobi od 26 i 27
godina koji su u svibnju ove godine uhićeni zbog protupravnog oduzimanja slobode, razbojstva i prijevare. Ta su nedjela počinili tako da su se žrtvama lažno predstavljali kao policajci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene