Zbog prometnih nesreća i radova na prometnicama kolone su u porastu, Hrvatski autoklub poziva vozače na oprez i za strpljenje i razumijevanje.


16:45 - Oko 12.30 sati na 235. kilometru A1 u smjeru Splita, prevrnula se prikolica na kojoj je bila brodica. HAK javlja kako je brodica uklonjena s autoceste A1, nakon tunela Sveti Rok, na 235. km (vijadukt Baričevići) te je otvoren tunel Sveti Rok u smjeru Splita, no zbog gustog prometa vozi se usporeno, u koloni od oko 5 km.

Vezani članci Gust promet (Foto: Dusko Marusic /PIXSELL) Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, magla mjestimice smanjuje vidljivost Slika nije dostupna I danas gust promet, na Maclju kolona je duga tri kilometra

Zbog teretnog vozila u kvaru na 3. km državne ceste DC10 od čvora Sveta Helena prema čvoru Luka, promet teče usporeno pretjecajnim trakom.

Pojačan je promet na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici u oba smjera, na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), kod tunela Učke u smjeru Rijeke, na autocesti A7 kod čvora Matulji te prema otoku Krku, na Krčkom mostu i na cestama u Istri.

Na naplati Lučko, na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km. Pojačan je promet i na ulazu prema Karlovcu, no nema dužih čekanja. Na naplati Demerje nema čekanja.

Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, osobito tijekom vožnje u koloni.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj Hrvatskoj.

Zbog prometne nezgode na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, promet je u smjeru istoka obustavljen kod raskrižja s Ulicom Ljudevita Posavskog, zbog prevrnutog teretnog vozila.

Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;
DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;
most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin).
D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja);
spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;
lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

Do 30. srpnja svakodnevno od 07:00 do 12:00 prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Do 25. srpnja zbog radova je zatvorena Ulica grada Vukovara u Zagrebu, na dijelu od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Av. Marina Držića (južni kolnik). Obilazak: Ulica Hrvatske bratske zajednice - Slavonska avenija -Avenija M. Držića.
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; na " Obilaznici Trogira";
državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

13:00 - Policija čeka dizalicu kojom će se ukloniti brodicu s prometnice, rekao je za Dnevnik.hr Elis Žodan, glasnogovornik PU splitsko dalmatinske. Prema prvim informacijama u ovoj nesreći nema ozlijeđenih. U tijeku je očevid nakon kojeg će biti poznato više informacija.

'Zbog prometne nezgode (prevrnuta brodica) na autocesti A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, na 235. km (vijadukt Baričevići) u smjeru Splita vozi se suženim kolnikom, otežano, uz ograničenje brzine od 40km/h i u koloni od oko 3 km.

Privremeno je prekinut promet kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita, a kolona je oko 1 km. Kolone su i na čvoru Sveti Rok, na izlazu prema Gračacu oko 2 km.

Moguć je obilazak državnim cestama DC50 i DC54 od čvora Sveti Rok preko Gračaca i Zatona Obrovačkog do čvora Maslenica te od čvora Gornja Ploča državnom cestom DC522 prema Udbini i dalje prema Gračacu', izvijestili su iz HAK-a.