Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštar demantij

MUP Hrvatske i Srbije: Simić nema veze s Pukanićem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Beogradu je završio izvanredni sastanak ravnateljstava MUP-a Hrvatske i Srbije.

Na netom završenom sastanku ravnateljstava MUP-a Srbije i Hrvatske u Beogradu, vezanom za ubojstvo Cvetka Simića u Zagrebu, dogovorena je suradnja dvaju policija oko tog slučaja.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

Iako se nagađalo da je Simić na neki način povezan s ubojstvom Ive Pukanića, danas je to energično demantirano nakon sastanka održanog u Beogradu. Iz obje policije, doznajemo, dolazi demantij na prethodna nagađanja te se navodi kako je Simić samo jednom priveden u policiju, zbog pokušaja prelaska preko granice s određenom količinom droge. Izričito je naglašeno kako Simić niti na koji način nije bio upleten, ili povezan s atentatom na Ivu Pukanića.

Kako doznajemo, Simić je navodno u Zagrebu trebao za određeni posao preuzeti poveću količinu novca, ali od koga, ili gdje točno, to nikome nije poznato. 'Mi moramo utvrditi gdje je izvršeno ubojstvo, jer za pretpostaviti je da na tom mjestu postoje tragovi koji su zanimljivi policiji', istaknuo je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

>> Ekskluzivno: Posljednji trenuci ubijenog Simića

Podsjetimo, Cvetko Simić u Hrvatsku je ušao prije dvadesetak dana iz Slovenije. Po dolasku u Zagreb, sa svojim je Mercedesom njemačkih tablica otišao u autopraonicu, a potom u restoran u blizini hotela West in. Otad mu se gubi svaki trag. Na izlasku iz restorana prišle su mu dvije osobe koje su ga ugurale u automobil. Nedugo potom izmasakrirano tijelo završilo je na dnu Jarunskog jezera.

Simića policija povezuje uz krijumčarenje droge. Upućeni u odnose krim klanova kažu da je pripadao skupini Luke Bojovića, koji je nakon uhićenja Joce Amsterdama preuzeo većinu poslova u beogradskom podzemlju. Simić je bio osoba od velikog povjerenja jer je odrađivao velike poslove na području cijele države. Nesumnjivo je da će ovo ubojstvo izazvati novi val obračuna među zaraćenim klanovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene