Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produžen mu pritvor

Mladineo ostaje još mjesec dana u Remetincu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo ostati će još mjesec dana u istražnom zatvoru, odlučio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Sudac Zdenko Posavec prihvatio je prijedlog USKOK-a koji je tražio da se istražni zatvor Mladineu produlji kako ne bi utjecao na svjedoke koji se moraju ispitati u istrazi o nezakonitom poslovanju Fonda s tvrtkom 'Odlagalište sirovina'. Vlasnik te tvrtke Miho Zrnić Marinović također je pritvoren zbog sumnje da je 'Odlagalište sirovina' poslujući s Fondom nezakonito steklo gotovo 11 milijuna kuna.

USKOK je zatražio da se Mladineo zadrži u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na 17 svjedoka, a istražni je sudac prihvatio mogućnost da bi na slobodi mogao utjecati na njih 13, pojasnio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić. Mladineo i Zrnić Marinović terete se za nezakonitosti vezane uz sanaciju bazena crvenog mulja i otpadne lužine bivše tvornice glinice u Obrovcu.

Pročitajte i ovo Tomislav Saucha stigao u Remetinec Vrhovni sud odbio žalbu Tomislav Saucha stigao u Remetinec na izdržavanje kazne, dobio je tri godine zbog afere "Dnevnice" Remetinec - 2 Zbog lažiranja putnih naloga Remetinec od danas ima novog stanara! U zatvoru se mora pojaviti do kraja dana

'Dalmatinski kralj otpada'

Po pisanju medija, Mladineo je 'Odlagalište otpada' angažirao na poslovima ukupno vrijednim više od 300 milijuna kuna. Poduzetnik poznat kao 'dalmatinski kralj otpada' Zrnić Marinović uhićen je sredinom siječnja u Zadru, nakon čega je i pritvoren, a o mogućem puštanju na slobodu zagrebački Županijski sud trebao bi odlučiti do 18. travnja.

Poslovanje Fonda USKOK je počeo istraživati nakon što je Mladineo početkom studenog prošle godine uhićen u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak. Mladineo je od tada u Remetincu, a o mogućem puštanju na slobodu sud bi ponovno trebao odlučiti do 9. svibnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene