Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Mikulić se sam nabio na moj nož'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petar Jurić iz Trogira, koji je u petak navečer na stubištu zgrade nožem ubio Zagrepčanina Zlatka Mikulića, sucu je negirao ubojstvo i tvrdio da se Mikulić sam nabio na njegov nož koji je držao u ruci.

Ubojstvu je prethodila svađa Jurića i Mikulićeva prijatelja Zlatana Stankovića (56) iz Zagreba, kojeg je starac nožem ubo u desnu podlakticu, piše Jutranji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

U sukob se umiješao Mikulić, kojeg je starac jedanput ubo u lijevu klijetku i Mikulić je preminuo u roku od tri minute. Jurić je zadobio brojne udarce u glavu, rane i modrice na šakama i podlakticama te krvarenje iza uha.

Stanković je policiji rekao da ih je starac bez razloga napao i nožem ubio njegova najboljeg prijatelja Mikulića.

Jurić je sucu negirao ubojstvo i tvrdio da se Mikulić sam nabio na njegov nož koji je držao u ruci. Prethodno ga je Stanković napao gađajući ga teglama za cvijeće koje su ga pogodile u glavu i tijelo. Uzeo je nož da se obrani od nasrtljivog Stankovića, ovaj je u pomoć pozvao Mikulića koji je nasrnuo na njega i zabio se ravno na njegov nož.

Jurić je naglasio da sa Stankovićem godinama ne razgovara.

Jurićev unuk Teo Bujević rekao je da njegov djed nije psihički bolesnik, kako se na dan ubojstva u medijima navodilo, nego da je on teški bubrežni i srčani bolesnik. Unuk tvrdi da je cijeli sukob inicirao Stanković, koji je incidentna osoba i s kojim, svaki put kada dođe na godišnji odmor, imaju problema.

'Moj je djed zaključao ulazna vrata zgrade, na što mu je Stanković počeo psovati mrtve roditelje. Stanković je od mojeg djeda tražio da otključa vrata. Želio je ući u zgradu jer ga je pozvala djedova susjeda koja živi kat iznad, da joj dođe zatvoriti prozore koji su lupali zbog nevremena.

Moj djed mu je rekao da mu ključ da onaj tko ga je pozvao. Nakon što je Stanković pomogao susjedi, spustio se do stana mojeg djeda i ponovno mu počeo psovati mrtve roditelje i počeo ga gađati teglama.

Djed je uzeo nož da se obrani i u međusobnom je naguravanju ozlijedio Stankovića, koji je u pomoć pozvao svojeg prijatelja Mikulića. Mikulić je nasrnuo na mojeg djeda i nabio se na nož', rekao je Bujević.

Jurićeva susjeda, koja je željela ostati anonimna, tvrdi da je Jurić incidentna osoba te da godinama maltretira okolinu i susjede, a dodatnu mu sigurnost pruža i činjenica da mu je kći prekršajna sutkinja u Trogiru.

Zlatko Mikulić je iza sebe ostavio suprugu i troje djece, a upravo je to popodne doputovao s njima kod svojeg najboljeg prijatelja Stankovića provesti vikend.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene