Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opasna igra petardama u Makarskoj završila je s teškim posljedicama.


U dvorištu obiteljske kuće, nešto iza 14 sati, 7-godišnji dječak igrao se s još nekoliko vršnjaka. U jednom je trenutku došlo do snažne detonacije petarde, koja je dječaku vjerojatno eksplodirala u ruci. Dječak je prevezen u KBC Split gdje su mu liječnici morali amputirati četiri prsta lijeve ruke, a zadobio je i opekline prsišta i glave, doznajemo od voditelja smjene u PU splitsko-dalmatinskoj. Policija još ne zna o kakvoj vrsti petarde je riječ.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon ugriza Shi Tzua ostala bez ruke i dvije noge Slika nije dostupna Pao pod traktor, liječnici mu amputirali ruku

Iako policija u ove predblagdanske dane stalno upozorava javnost, a posebice roditelje, na opasnost od petardi, ovo je u posljednjih desetak dana drugi slučaj ranjavanja. Početkom prošloga tjedna lakše je ranjen maloljetnik u Dicmu, u blizini Sinja. Stariji brat je pri bacanju petarde ozlijedio mlađega u predjelu vrata.

Splitska policija još jedanput upozorava sve one koji se tijekom blagdana koriste petardama i raznim drugim napravama da budu krajnje oprezni kako sebe ni one u svojoj blizini ne bi izložili opasnosti.