Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Indeks 3

Majka studentice tvrdi da nisu platili ispit kod Mlikotin-Tomić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optuženim za kupoprodaju ispita na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu u slučaju 'Indeks 3' danas nisu počeli s iznošenjem svojih obrana, unatoč najavama, a kako se na sudu nije pojavio Duško Stić, optužen da je kao posrednik povezivao studente s korumpiranim profesorima, suđenje je nastavljeno izvanraspravnim saslušanjem svjedokinje Marijane Njegomirović.

Svjedokinja je majka studentice Aleksandre Njegomirović optužene da je preko veze položila ispit iz trgovačkog prava kod bivše predsjednice saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa profesorice Deše Mlikotin-Tomić. Iako nije prošla na pismenom dijelu ispita profesor Jadranko Grgona studenticu je, po riječima njene majke, uputio na usmeni kod Deše Mlikotin-Tomić koja joj je u indeks 'upisala dvojku'. No, zbog prolaza na ispitu nitko ih nije tražio novac niti su bilo kome nešto poklonili, kazala je svjedokinja na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Index 3: 1.000 eura za prolaz kod Deše Mlikotin Tomić? Slika nije dostupna Nastavak suđenja Indeks 3: Tko je glavna lady?

Ranije je jedan student također na sudu posvjedočio da je kod Deše Mlikotin-Tomić ispit prošao pozvavši se na profesora Grgonu, no bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od početka kaznenog postupka opovrgava optužbe o korumpiranosti. Uz nju je za primanje i davanje mita optuženo još osmero profesora Ekonomskog fakulteta te 14 posrednika i studenata. Suđenje se nastavlja u utorak, 20. listopada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene