Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Optuženim za kupoprodaju ispita na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu u slučaju 'Indeks 3' danas nisu počeli s iznošenjem svojih obrana, unatoč najavama, a kako se na sudu nije pojavio Duško Stić, optužen da je kao posrednik povezivao studente s korumpiranim profesorima, suđenje je nastavljeno izvanraspravnim saslušanjem svjedokinje Marijane Njegomirović.


Svjedokinja je majka studentice Aleksandre Njegomirović optužene da je preko veze položila ispit iz trgovačkog prava kod bivše predsjednice saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa profesorice Deše Mlikotin-Tomić. Iako nije prošla na pismenom dijelu ispita profesor Jadranko Grgona studenticu je, po riječima njene majke, uputio na usmeni kod Deše Mlikotin-Tomić koja joj je u indeks 'upisala dvojku'. No, zbog prolaza na ispitu nitko ih nije tražio novac niti su bilo kome nešto poklonili, kazala je svjedokinja na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vezani članci Slika nije dostupna Index 3: 1.000 eura za prolaz kod Deše Mlikotin Tomić? Slika nije dostupna Indeks 3: Tko je glavna lady?

Ranije je jedan student također na sudu posvjedočio da je kod Deše Mlikotin-Tomić ispit prošao pozvavši se na profesora Grgonu, no bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od početka kaznenog postupka opovrgava optužbe o korumpiranosti. Uz nju je za primanje i davanje mita optuženo još osmero profesora Ekonomskog fakulteta te 14 posrednika i studenata. Suđenje se nastavlja u utorak, 20. listopada.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju