Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nastavku suđenja 23 profesora, posrednika i studenata u slučaju Indeks 3, koji se terete za primanje mita, odnosno kupovanje ispita na Ekonomskom fakultetu, po prvi put se konkretno navodi i primjer Deše Mlikotin Tomić te kako se do dolazilo do prolazne ocjene na njezinim ispitima.


Posrednik Milan Ćevid je tako, prema optužnici, studentu Igoru Ferencu za 1.000 eura omogućio upis prolazne ocjene iz predmeta trgovačko pravo, kod profesorice Deše Mlikotin Tomić. Jadranko Gorgona, Ćevidov suradnik zamolio je profesoricu Tomić da Ferencu da prolaz na ispitu, što je ona na kraju i učinila. Ferenc i Ćevid su pritom 'zapeli' zbog poteškoća, a osim što je Ćevid zakasnio s donošenjem indeksa Ferencu, ovaj je bio zaboravio i četiri pitanja koja je trebao na pismenom odgovoriti i na koja je bio upozoren.

Vezani članci Slika nije dostupna Indeks 3: Tko je glavna lady? Slika nije dostupna Četvero optuženih priznalo trgovinu ispitima na Ekonomiji

>> Indeks 3: Tko je glavna lady?

USKOK je tajno snimio i razgovor optuženog posrednika Muniba Lujinovića, protiv kojega je zbog njegova zdravstvenog stanja izdvojen postupak, u kojemu za profesoricu Tomić traži 800 eura, a za kupnju ispita kod Silvija Orsaga od stanovitog Mate traži dvije tisuće eura.

Profesoricu trgovačkog prava Dešu Mlikotin-Tomić USKOK tereti da je na ispitu pustila dvojicu studenata koji su ispite platili posrednicima. Po optužnici, ona je studentu Ferencu upisala nezasluženu prolaznu ocjenu na zamolbu kolege Jadranka Grgone, koji je surađivao s Ćevidom. Bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od početka kaznenog postupka opovrgava optužbe o korumpiranosti.Na suđenju pod nazivom ‘Indeks 3’ zbog korupcije, to jest primanja i davanja mita optuženo je devetero profesora Ekonomskog fakulteta te još 14 posrednika i studenata. Suđenje se nastavlja sredinom rujna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju