Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Točan uzrok smrti 79-godišnje Ruže Ledić i njezine kćeri 40-godišnje Ružice Konjetić u sinoć podmetnutom požaru u obiteljskoj kući u Slavonskome Brodu znat će se nakon što stignu nalazi uzoraka tkiva i krvi, rekao je poslijepodne istražni sudac Mirko Svirčević.


Obdukcijom je utvrđeno da su majka i kći imale teške opekline, no još se ne zna jesu li one uzrok smrti ili je krivac ugljični monoksid, istaknuo je Svirčević i dodao kako je zasad utvrđeno da su u trenutku kad je požar buknuo žene bile žive. 42-godišnji M.K. sutra će biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio ubojstva, izvijestila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Vezani članci Slika nije dostupna Majka iz Gorskog kotara privedena jer je zbog loših ocjena jastukom gušila vlastitu kćer? Slika nije dostupna Majka se prestravila kada je vidjela snimku, ali uskoro se doznala istina

U priopćenju se navodi kako je dovršen očevid u ulici Ferde Filipovića u Slavonskom Brodu, te je utvrđeno da su u sinoćnjem požaru smrtno stradale 78-godišnja majka i 39-godišnja kći. Obavljenom obdukcijom utvrđeno je da je uzrok smrti najvjerojatnije gušenje dimom, dok će točan uzrok smrti biti poznat nakon dodatnog vještačenja.

Kriminalističkom obradom nad Mijom Konjetićem, utvrđeno je da je on podmetnuo požar zbog narušenih obiteljskih odnosa između njega i 39-godišnje supruge s kojom ne živi u zajedničkom kućanstvu, u namjeri da je usmrti.

Iz Švicarske su danas u Slavonski Brod došli sinovi, odnosno braća ubijenih žena. Izjavili su kako njihova sestra već dulje vrijeme ima bračne probleme te kako već godinu dana ne živi sa suprugom. Kako doznajemo, privedeni muškarac otprije je poznat policiji zbog obiteljskog nasilja.