Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelji u suzama

Nogometaši koje je udarila struja još u životnoj opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici tvrde da je još rano i ne mogu reći kako su oboje van životne opasnosti.

Dvojica mladih nogometaša opuzenskog kluba Neretvanac sinoć su teško ozlijeđena prilikom tuširanja nakon utakmice u Kaštel Sućurcu. Hitno su prebačeni u splitsku bolnicu, gdje su liječnici učinili sve da ne dođe do najgoreg.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao Slika nije dostupna Hospitalizirani u KBC Split Nogometaši teško stradali od strujnog udara

>> Nogometaši teško stradali od strujnog udara

Cijeli dan u suzama danas je obitelj devetnaestogodišnjeg Zvonimira Čame koji leži na odjelu za intenzivno liječenje splitske bolnice. Liječnici su im rekli da je Zvonimir bolje, skinut s aparata. 'On se probudio, došao k sebi, još ne može registrirat nikoga, da bi mogao nas prepoznat', rekao nam je Nedjeljko Čamo, stric stradalog.

Na odjelu za intenzivno liječenje je i njegov osamnaestogodišnji suigrač Valentin Ćorić, koji je u boljem stanju. Ipak liječnici tvrde da je još rano i ne mogu reći kako su oboje van životne opasnosti. Nesreća se dogodila sinoć oko 18 sati, nakon što je završila utakmica Neretvanca i Jadrana u Kaštel sućurcu. Mladići su stradali za vrijeme tuširanja.

'Odjednom škrika, vika, ne znaš šta je bilo, utrčali smo u svlačionicu, dvojica su mladića ležala na podu, nisam ni prepozna koji su šta su, nismo smili, mogli uć unutra, struja nije bila isključena pod naponom je bilo izletili smo van. Ljudi su, ovaj, domar je otrčao tamo spustio osigurače, isključila se struja', kazao nam je Ivica Ključe, tajnik NK Neretvanac.

Tajnik Neretvanca prepričava kako su odmah u pomoć priskočili liječnik i fizioterapeut koji su bili na utakmici. 'Ovaj ćorić mali on je prije doša k sebi znači njemu su vrlo brzo uspostavili disanje i rad srca pa su ga prebacili u drugu prostoriju, a ovaj se doktor i ja ostao i pokušavali smo i oživljavali smo malog Zvonu našega', rekoa je tajnik Ivica Ključe.

Svlačionica u kojoj se svakodnevno tuširaju i djeca

'Dvije minute prije, ispod tuševa bilo je deset igrača, fala Bogu da je u trenutku tog udara bilo svega četiri unutra, kažem vam svi smo u stanju šoka, čitava Neretva', kaže Damir Deak, predsjednik NK Neretvanca.

Kako je moguće da to dogodilo, domaćini nisu znali dati odgovor.'Stvarno ne ide u glavu kako se to desilo, do sada se to nikad nije dešavalo. A čujte, gledajte, da je kvar na instalacijama onda bi se vjerojatno to znalo prije jer je momentalno došlo, čujte to su stare, ko zna od kada je to koliko godina, je li tu doša neko poremećaj ne znam, ja stvarno nisam električar, niti to mogu govorit samo snam do sad se nije desilo', rekoa je Milan Poljak, direktor NK Jadrana

Dodaju, zgrada ne pokazuje da se ovako nešto moglo dogoditi. Ovo je klub gdje svakodnevno treniraju i tuširaju se u istoj toj svlačionici i djeca. Policija tvrdi da još uvijek istraga nije gotova.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene