Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Letačka ekipa HGSS-a spasila njemačku nautičarku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dežurna letačka ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) večeras je njemačku nautičarku, koja se ozlijedila na brodu "Divna" na Kornatskom otočju, brzom akcijom helikopterom prevezla u KBC Firule u Splitu , priopćeno je iz HGSS-a.

Dojava o teškoj ozlijedi nautičarke Sabrine Kell (1984. ) iz Njemačke u HGSS je stigla večeras oko 18,37 sati, posredovanjem Centra 112 u Šibeniku.

Nautičarka je na brodu "Divna", koji se nalazio u blizini otoka Piškera u Kornatskom otočju, pala i teško ozlijedila nogu zadobivši višestruki prijom.

Zbog težine ozljede i jakih bolova zatraženo je helikoptersko izvlačenje i transport u bolnicu.

Alarmirana je dežurna letačka ekipa HGSS-a, koja od 15. lipnja ima dežurstvo u Splitu.

U timu, uz letače spašavatelje dežuraju i liječnici HGSS-a, a uz pripadnike Stanice Split, u dežurstvu su se nalazili i pripadnici HGSS-a Karlovac.

Dvadesetak minuta po pozivu letačka ekipa HGSS-a, pod medicinskim vodstvom dr. Maje Grbe Buljević, je helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) poletjela prema Kornatima, te po dolasku na mjesto nesreće medicinski zbrinula njemačku nautičarku. Potom je ozlijeđena transportirana u KBC Firule u Splitu.

Hrvatska gorska služba spašavanja ističe kako se ovakva dežurstva provode još uvijek samo kao pilot projekt, i to samo tijekom ljetnjih mjeseci od 15. lipnja do 15. rujna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene