Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom razdoblja od gotovo dvije godine, 52-godišnjak je s eksploatacijskog polja Turnišće kod Varaždina bez koncesije izvadio 22.500 prostornih metara pijeska i šljunka.


Varaždinska policija izvijestila je danas da će mjerodavnome državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti posebno izvješće o kriminalističkoj istrazi provedenoj nad trgovačkim društvom iz Varaždina i 52-godišnjakom kao njegovom odgovornom osobom zbog sumnje da su nezakonito eksploatirali rudno blago i oštetili državni proračun za više od 670 tisuća kuna.

Vezani članci Bizarna krađa u Općini Pribislavec Bizarna krađa iz blagajne Općine Pribislavec: Nakon smrti računovotkinje otkriveno da nedostaje gotovo 7 milijuna kuna, slučaj komentirao i ministar Marić Krađa, ilustracija Loša strana nošenja maski: Trgovci upozoravaju na krađe, a policija ne reagira jer – ne mora

>> U samo pola sata tornado kuću napunio pijeskom

Policija navodi da je na temelju kaznene prijave državnog inspektorata iz Varaždina provedena kriminalistička istraga kojom je utvrđena sumnja da je trgovačko društvo iz Varaždina od veljače 2010. do siječnja ove godine na eksploatacijskome polju Turnišću u okolici Varaždina eksploatiralo mineralne sirovine na dijelu za koji mu nije bila izdana koncesija.

Poduzeće je u tom razdoblju protupravno izvadilo oko 22.500 prostornih metara pijeska i šljunka, vrijednih nešto više od 670.000 kuna bez PDV-a te je oštetilo državni proračun.

Sumnja se da je 52-godišnjak kao odgovorna osoba toga trgovačkog društva počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga, a za isto kazneno djelo, u skladu sa Zakonom o odgovornosti pravnih osoba, odgovorno je i samo poduzeće, navodi varaždinska policija u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook