Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Šteta 670.000 kuna

Kod Varaždina dvije godine ilegalno vadio pijesak i šljunak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom razdoblja od gotovo dvije godine, 52-godišnjak je s eksploatacijskog polja Turnišće kod Varaždina bez koncesije izvadio 22.500 prostornih metara pijeska i šljunka.

Varaždinska policija izvijestila je danas da će mjerodavnome državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti posebno izvješće o kriminalističkoj istrazi provedenoj nad trgovačkim društvom iz Varaždina i 52-godišnjakom kao njegovom odgovornom osobom zbog sumnje da su nezakonito eksploatirali rudno blago i oštetili državni proračun za više od 670 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus

>> U samo pola sata tornado kuću napunio pijeskom

Policija navodi da je na temelju kaznene prijave državnog inspektorata iz Varaždina provedena kriminalistička istraga kojom je utvrđena sumnja da je trgovačko društvo iz Varaždina od veljače 2010. do siječnja ove godine na eksploatacijskome polju Turnišću u okolici Varaždina eksploatiralo mineralne sirovine na dijelu za koji mu nije bila izdana koncesija.

Poduzeće je u tom razdoblju protupravno izvadilo oko 22.500 prostornih metara pijeska i šljunka, vrijednih nešto više od 670.000 kuna bez PDV-a te je oštetilo državni proračun.

Sumnja se da je 52-godišnjak kao odgovorna osoba toga trgovačkog društva počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga, a za isto kazneno djelo, u skladu sa Zakonom o odgovornosti pravnih osoba, odgovorno je i samo poduzeće, navodi varaždinska policija u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene