Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kobna igra: U Orljavi se utopio gluhonijemi 6-godišnji dječak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zapadnoj obilaznici kod Požege danas oko 15 i 30 sati utopio se 6-godišnji dječak. Jedan od dvojice dječaka između 5 i 6 godina igrajući se pored brane na Orljavi, nesretno je završio u vodi.

Mlađi dječak je odmah obavijestio svog oca koji živi nedaleko od brane. 

Pročitajte i ovo Lampedusa, brodica s migrantima (Foto: AFP) AKCIJA SPAŠAVANJA Tragedija u Italiji: Utopio se petomjesečni dječak Barack i Michelle Obama nesreća na jezeru Utopio se osobni kuhar Baracka Obame: "Bio je voljeni član naše obitelji"

Iako po hladnoći i nabujaloj i hladnoj Orljavi, jedan je čovjek skočio u vodu i 15-ak minuta roneći pokušavao pronaći dječaka, međutim bez uspjeha.

Dolaskom vatrogasaca na mjesto nesreće u Orljavu je spušten čamac u koji je ponovo ušao otac dječaka koji se igrao s nesretnim 6-godišnjakom.

Nakon 20-ak minuta uspjeli su kukom dohvatiti tijelo nesretnog djeteta i izvući ga na obalu, gdje su čekala kola hitne pomoći koja ga je odmah odvezla u bolnicu.

Informacija o tome kako je točno do tragedije došlo, što se dalje događalo u kolima hitne pomoći i u bolnici još nema.

Prema neslužbenim informacijama nesretni dječak bio je gluhonijem.

- Radi se o nesretnom slučaju. Dojavu o događaju dobili smo oko 15 sati, a u jednosatnoj potrazi za dječakom sudjelovali su pripadnici temeljne i interventne policije te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Požega. Više informacija imat ćemo nakon obavljene obdukcije, rekla nam je glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Da je rijeka Orljava kod brane u Požegi vrlo opasna, potvrđuje i činjenica da su se upravo ondje prije desetak godina utopila dvojica odraslih Požežana kad su pokušali spasiti psa koji je upao u nabujalu rijeku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene