Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: Sproveden ubojica vlastite majke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka policija uhitila je i uz kaznenu prijavu sprovela 43-godišnjeg Dugorešanina B.A. pod sumnjom da je teško ozlijedio svoju majku 74-godišnju M. A., koja je od posljedica tih ozljeda preminula i jučer pokopana, priopćila je danas policija.

Glasnogovornica PU-a Tanja Petrić kazala je danas da je policija 30. listopada prekršajno prijavila sina zbog "nasilničkog ponašanja u obitelji" u Gornjem Mrzlom Polju Mrežničkom, jer je u pijanu stanju (1,86 g/kg) fizički napao svoju 74-godišnju majku. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova

U Općoj bolnici u Karlovcu ozljede su tada okvalificirane kao lake tjelesne ozljede i otpuštena je kući.

Sutradan je 74-godišnjakinja ponovno primljena u bolnicu, ali s dijagnozom teške ozljede opasne za život, zbog čega je njezin sin Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu prijavljen za kazneno djelo nanošenja teških ozljeda.

Budući da je 4. studenog majka u KBC-u "Rebro" u Zagrebu preminula od posljedica ozljeda, sin je uhićen i prekjučer uz kaznenu prijavu za isto kazneno djelo, ali sa smrtnim ishodom, sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu, odakle je nakon saslušanja pušten jer će se kazneni postupak voditi redovnim putem, kazala je Petrić.

Ako se dokaže da je nasilni sin kriv, moguća kazna više nije od šest mjeseci do pet godina kao kad "član obitelji nasiljem, zlostavljanjem ili osobito drskim ponašanjem dovede drugog člana obitelji u ponižavajući položaj", već od jedne do deset godina jeri je "ozlijeđena osoba umrla zbog nanesenih teških ozljeda", objasnila je Petrić.

Zbog nemila događaja nasilja u obitelji oglasila se Ženska grupa "Korak", a njezina koordinatorica Sadika Zvirkić kaže kako je zakazala cijela zajednica. 

Ne razumijem kako nitko u okolini nije reagirao, nitko od susjeda ili liječnika nije prijavio nasilje u obitelji, istaknula je. To je još jedan dokaz da na nasilje treba gledati širom otvorenih očiju i reagirati odmah, dodala je.

Upitala je kako je moguće da je "nasilnik nakon kratka pritvora opet na slobodi" i sarkastično konstatirala da je to zato što je ubio "samo svoju majku" te da se prečesto događa isto kad netko ubije "samo svoju ženu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene