Dubrovačka policija zaplijenila 25 kg kokaina
Dubrovačka policija zaplijenila 25 kg kokaina Foto: PU Dubrovačko-neretvanska

Dubrovačka policija jučer je u pograničnom području grada Ploča, u vozilu 49-godišnjeg talijanskog državljanina pronašla gotovo 25 kg kokaina.


Droga je pronađena u sklopu policijske akcije pojačanog nadzora pograničnog područja čiji je cilj suzbijanje nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta. Vozilo je zaustavljeno na državnoj cesti D-8, oko 11 sati, kada je pregledano službenim psom za detekciju droga koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Još jedna žrtva na hrvatskim cestama: U prometnoj nesreći kod Tušilovića poginula jedna osoba U zagrebačkoj zračnoj luci pronađena četiri kilograma tekućeg kokaina - 4 Kakav ulov u zagrebačkoj zračnoj luci: Srbin pokušao prokrijumčariti otopljeni kokain skriven u – bocama

Zbog sumnje da se u skrivenom dijelu vozila prevozi nepoznata vrsta droge, zatražen je službeni sudski nalog za pretragu, temeljem kojeg je na skrivenom mjestu u unutrašnjosti vozila pronađen 21 paket u kojima se nalazilo ukupno 24 785 g kokaina.

Ovo je najveća pojedinačna zapljena ove vrste droge u posljednjih 20 godina i procjenjuje se da bi njena ulična vrijednost dosegla novčani iznos od 17 milijuna kuna.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a 49-godišnji talijanski državljanin uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. 

Dubrovačka policija zaplijenila 25 kg kokaina
Dubrovačka policija zaplijenila 25 kg kokaina Foto: PU dubrovačko neretvanska