Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH potvrdio

Josipa Rimac razmjenjivala je poruke sa zamjenicom općinskog državnog odvjetnika

Josipa Rimac ex Pleslić
Josipa Rimac ex Pleslić Foto: Damir Krajac/Cropix
Josipa Pleslić, ex Rimac, kao okrivljenica je razmjenjivala poruke o kaznenom postupku protiv nje sa zamjenicom općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku, potvrdilo je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku. Međutim, nastupila je zastara pokretanja stegovnog postupka.

Pretragom mobitela jedne okrivljenice u predmetu iz nadležnosti USKOK-a utvrđeno je postojanje komunikacije okrivljenice i zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) u Šibeniku u kojem se Josipa Pleslić bivša Rimac ne spominje imenom.

''Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) u kaznenom predmetu protiv okrivljenice, iz čijeg su mobitela uzeti sadržaji te komunikacije, razmatrajući sve utvrđeno zaključio je kako se u postupanju zamjenice općinske državne odvjetnice ne nalaze elementi kaznenog djela za koje bi se progon poduzimao po službenoj dužnosti'', navodi se u priopćenju ŽDO-a Šibenik.

''Županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je, po saznanju za tu komunikaciju, analizirala sadržaj i utvrdila da je dio te komunikacije koji se odnosi na kazneni postupak protiv te okrivljenice bio neprimjeren te da su se ostvarila obilježja stegovnog djela, ali da je nastupila zastara pokretanja stegovnog postupka. Županijska državna odvjetnica je u odnosu na dio komunikacije iz kasnijeg razdoblja, takvo ponašanje zamjenice općinske državne odvjetnice ocijenila neprimjerenim i uzela u obzir prilikom ocjenjivanja obnašanja državnoodvjetničke dužnosti (ocjena je smanjena'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se i da je DORH obavio pregled spisa navedene zamjenice općinskog državnog odvjetnika (ukupno 676 spisa predmeta) te je utvrđeno da je zamjenica u pregledanim predmetima postupala na jednoobrazan način te sukladno zakonskim odredbama.

''Pregledani spisi odnose se na davanje mišljenja na ugovore koji se odnose na stanove stečene na temelju rješenja donesenih po Zakonu o privremenom preuzimanju i upravljanju određenom imovinom, Uredbe o darovanju stanova i kuća u vlasništvu Republika Hrvatske na područjima posebne državne skrbi hrvatskim braniteljima te članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, uredbe o darovanju stanova i kuća na području posebne državne skrbi (koja se odnosila na pripadnike HVO-a) i stanove darovane u svrhu stambenog zbrinjavanja temeljem Zakona o područjima posebne državne skrbi'', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Sudar na autocesti kod Županje - 1 Hitne službe na terenu Teška nesreća na autocesti A3: Kod Županje se sudarila dva teretnjaka

Pročitajte i ovo Donald Trump i Joe Biden - 4 okršaj BIDENA I TRUMPA Revanš koji mnogi ne žele i zašto nemaju bolje kandidate? "Kakva vremena, takvi lideri, ali nakon biranja kajanje je izlišno"

Riječ je, naime, o više poruka vezanih uz suđenje Anni Mariji Radić, visokoj državnoj službenici optuženoj da je dodjelom tri stana obitelji Rimac umjesto jednoga koji im je po zakonu pripadao zloupotrijebila položaj.

U mobitelima Josipe bivše Rimac pronađene su, između ostalog, poruke Snježane Bajan, tadašnje zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku, koja je željela napredovati na Županijskom državnom odvjetništvu uz pomoć Josipe Pleslić tada Rimac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene