Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzbuđivalo ga samo nasilje

Još jedna žrtva Paravinje: Nisam se opirala, to me spasilo silovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policiji BiH javilo se nekoliko djevojaka iz Republike Srpske, koje tvrde da je Paravinja ili silovao, ili pokušao silovati.

Press piše, pozivajući se na izvor iz vrha MUP-a Republike Srpske, da je Dragan Paravinja napadao žene u periodu između 1999. i 2002. godine na području Istočnog Sarajeva. U to vrijeme Paravinja je živio na Palama, u ulici Pere Kosorića na broju 29, a radio je kao montažer krovnih prozora i gromobrana. Prema navodima istog izvora, mnoge Paravinjine žrtve do sada nisu smjele prijaviti slučaj zlostavljanja.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

'U petak, 24. lipnja, javila nam se žena iz Istočnog Sarajeva i prijavila da je u novinama prepoznala sliku Dragana Paravinje, koji ju je 2002. pokušao silovati. Zbog straha slučaj nikada nije prijavila. Kada je u novinama prepoznala Paravinjinu sliku, odlučila je prekinuti svoje traume i pozvala je policiju', rekao je za Press neimenovani policijski izvor.

Ta žena sad ima obitelj, a scenarij koji je policiji opisala, uvelike podsjeća na onaj otmice Antonije Bilić u Hrvatskoj. Prvo ju je pozvao u automobil, a kasnije iznenada stao.

'Stao je pored nekog grmlja. Odmah ju je počeo pipkati po intimnim dijelovima tijela, a potom je izašao iz auta i skinuo je golu. Znajući da se ne može boriti s fizičkim jačim Paravinjom, žena mu nije pružala otpor. Potpuno se opustila i izgleda da ju je upravo to spasilo silovanja, jer Paravinja nije mogao da postići erekciju. Očigledno je on predator kojeg zapravo uzbuđuju borba i nemoć žena. Međutim, kako mu ova žrtva nije pružila otpor, on uopće nije bio u stanju silovati je', ispričao je isti izvor.

Još 2002. godine pet djevojaka se javilo policiji u BiH s pričom kako su bile žrtve upravo Dragana Paravinje. Ti slučajevi nisu vidjeli sudski epilog zbog nedostatka materijalnih dokaza. Radilo se o mlađim djevojkama i studenticama, a svi su se slučajevi odvili oko Jahorine u periodu od 1999. do 2002. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene