Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije su osobe poginule u naletu vlaka u mjestu Prikraj kraj Dugog Sela, a liječnici KBC-a Dubrava 12-godišnjem dječaku bore se za život


Automobil s trojicom putnika probio je branik na pružnom prijelazu u blizni Dugog Sela. Zgužvanu hrpu lima vlak je vukao gotovo kilometar, a prizor je, tvrde susjedi, bio zastrašujući. 'Mislite da je nešto eksplodiralo, razumijete. udarac je bio takav da ja sam mislila, da je vlak iz tračnica iskočio, da će doći do nas', rekla nam je Jela Livančić, koja je svjedočila stravičnoj nesreći.

Vezani članci Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 06 Objavljeni detalji naleta vlaka na auto u Vodnjanu: Vozač se nije zaustavio na znak Stop i nije bio vezan Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 01 Tragedija u Istri: Vlak naletio na automobil, poginula jedna osoba

>> Okučani: U nesreći poginulo 2 djece, roditelji kritično

Vozač Opel Vectre navodno je pretjecao kolonu automobila. Pružni prijelaz, tvrde očevici, bio je dobro osiguran i označen, no vozilo je probilo branik i sudarilo se s vlakom koji je s oko 50 putnika putovao iz Osijeka za Zagreb. Iz potpuno smrskanog automobila preživio je samo 12-godišnji dječak i liječnici iz Dubrave bore mu se za život. 'On je u teškom stanju, po život opasnom i radi se o teškim ozljedama, poglavito mozga. Ima i ozljede ekstremiteta te nije za sada dobro', rekao nam je doc.dr.sc. Darko Chudy iz KBC-a Dubrava.

Pogođeni željezničkim nesrećama posljednjih dana, iz HŽ-a apeliraju na vozače da pripaze kako voze. 'Svjetlozučni signal i brklja su najveći sustavi osiguranja i evo tu se događaju nesreće, auto je zaobilazilo kolonu i naletjelo na vlak. Stvarno skrećem pažnju svim vozačima da budu oprezni, kad nailaze na prugu i da paze na svoje živote i živote svojih suputnika', kaže Branimir Jerneić, predsjednik Uprave HŽ-Infrastrukture. Gdje je rano jutros išao vozač koji je automobilom probio branike, još nije rasvijetljeno. Očevid na mjestu događaja još traje.