Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnike Omiša šokirao je prizor mrtvog tijela psa u Cetini kojem je oko vrata bio zavezan kamen. Pas se u vodi nalazio već duže vrijeme budući da je izvučen već u poodmaklom stadiju raspadanja.


Iz rijeke Cetine izvađen je pas, najvjerojatnije pit bull, kojem je oko vrata bio zavezan kamen što je dokaz mučenja i ubijanja životinje. Članici Udruge za zaštitu životinja iz Omiša, koja je sudjelovala u izvlačenju psa iz rijeke, to je i potvrdio i policijski inspektor.

Vezani članci Američka policija (Foto: Arhiva/AFP) Užas na Havajima: Starac (70) ubio dvoje policajaca i zapalio stan, dan ranije nožem izbo stanodavku Željko Cvrtila (Foto: Dnevnik.hr) Kriminalist o hladnokrvnoj likvidaciji u Omišu: ''Ubojica je očito pomno pratio metu, sumnjam na osobnu osvetu''

Pas je u Cetinu bačen u dijelu u kojem ga je od pogleda skrivala trstika. Sasvim slučajno ugledao ga je veslač, a u trstiku je krenuo želeći malo bolje vidjeti kornjaču koja se sunčala na stablu. O svemu je obavijestio udrugu, a slika koju je objavio na svom Facebook profilu na noge je digla zaštitnike životinja. Pitaju se do kada će ovakve okrutnosti nad životinjama ostajati bez kazni.

>>  Snimile ih NADZORNE KAMERE kako muče životinje na plaži

'Policijski inspektor s nama je čekao dolazak djelatnika komunalne službe Omiš. Lešinu psa odvezli su u hladnjaču u Veterinarsku stanicu Omiš, a mi se nadamo da će pokrenuti istragu i otkriti tko je to napravio', kaže članica udruge. Dodaje kako je pas u vodi bio najmanje 20-ak dana, a kako se već počeo raspadati ne znaju sa sigurnošću ni kojeg je spola. Nadaju se samo da ima čip i da će preko njega pronaći vlasnika. A do tada pozivaju sve koji nešto znaju da im se jave. Svaka informacija, kažu, mogla bi pomoći da pronađu osobu koja je na ovako okrutan način životinji oduzela život, što se po novome kažnjava i zatvorom. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook