Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obiteljski nasilnici, 41-godišnjak iz Kaštela i 34-godišnjak sa šireg imotskog područja, nakon saslušanja kod istražnog suca pušteni su kućama.


Nasilni Kaštelanin zlostavljao je 64-godišnju majku. U više ju je navrata pijan napadao, vrijeđao, povlačio za kosu, izbacivao iz kuće, prijetio joj smrću.

Vezani članci Andrej Plenković - 1 Plenković predstavio izmjene Kaznenog zakona: ''Nažalost, nasilje nikad nećemo iskorijeniti do kraja, ali...'' Iskrica Strčić - 2 Hrvatskoj nedostaje sigurnih kuća, otkad je počela pandemija redovito su popunjene: "Svake godine broj nasilja raste"

Jučer je priveden te nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode uz kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje. Izrečena mu je i zaštitna mjera temeljem koje je dužan jednom tjedno javljati se u policijsku postaju.

Puno agresivniji bio je 34-godišnji muškarac sa šireg imotskog područja koji je zlostavljao svoju 33-godišnju suprugu. Prekjučer je 'ispalio' zbog toga što mu kći nije napravila sok kakav je poželio.

Iskalio se u nazočnosti svoje četvero djece na supruzi koju je izudarao glavom u čelo. No to mu nije bilo 'dovoljno'. Kad su stigli policajci, uzeo je cijev od usisivača i nasrnuo na njih. Priveli su ga, a kako je bio iznimno rastrojen, odveli su ga na psihijatriju. Policajci su o svemu izvijestili Centar za socijalnu skrb u Imotskom, a premlaćenoj supruzi u bolnici su utvrdili tek lakše tjelesne ozljede. (Agencija VLM)