Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obiteljska tragedija

Ispovijest majke koja je svjedočila konačnom obračunu oca i sina: "Pucao mu je u glavu. Bio je na mjestu mrtav"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavili su se novi detalji tragičnog događaja koji je bio kulminacija narušenih obiteljskih odnosa između oca i sina u Bjelovaru, gdje je u ponedjeljak, hicem iz pištolja u glavu, otac u naletu bijesa ubio sina.

Tragičan obiteljski događaj za Jutarnji list prepričala je Slavica Vujčić, supruga umirovljenog Radovana Vujčića-Mravca (61) te majka njihova ubijenog sina Sanjina Vujčića (40), koji je bio vozač Hitne pomoći u Zavodu za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Kobnom sukobu u ponedjeljak prethodili su mjeseci teško narušenih odnosa između oca i sina, a posljednji je bio u studenom 2017. godine, kad su se na kraju jedne lokalne nogometne utakmice, na kojoj je otac Radovan bio redar, njih dvojica posvađali i potukli. Da stvar bude gora, otac je na Sanjina krenuo nožem, no ovaj se obranio i toliko ga pretukao da je njegov otac dobio infarkt i završio u bolnici u Zagrebu. Otad do ovog ponedjeljka nisu se vidjeli.

"Sanjin je nazvao i pitao oca: 'Mogu li doći. Trebamo razgovarati.' Otac mu je odgovorio: 'Možeš doći? Hoćeš li biti normalan?' Dozvolio mu je da dođe. Ubrzo nakon što je završio taj razgovor došao je Sanjinov prijatelj Robert. Rekao nam je da nije nešto dobro sa Sanjinom, da ga je nazvao i oprostio se s njim i Robert nam je govorio da će Sanjin sebi nešto napraviti. Robert je bio s nama u kući kad je došao Sanjin. Rekao je da je dobio otkaz. Uskoro je trebao biti sud zbog toga što je napao oca na nogometnom igralištu... Kad je sjeo za stol, rekao je da je došao prvo riješiti nas, pa da će onda i sebe. Spominjao je sud, otkaz. Znam da je bio na bolovanju od tog sukoba s ocem. U jednom trenutku krenuo je na oca nožem. Oštrica je bila nazubljena s jedne strane. Otac mu je pucao u glavu. Bio je na mjestu mrtav. Da ga je bar pogodio u nogu. Robert je vrišteći izletio iz kuće... Snaha i unuk nisu bili u kući jer oni žive u posebnom objektu u dvorištu. Joj, trebat će on sad živjeti s tim", ispričala je Slavica Vujčić za Jutarnji.

Policija je nakon toga brzo stigla u njihovu kuću, a otac Radovan priznao je ubojstvo sina te se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će biti priveden u tužiteljstvo te sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru.

Sanjin Vujčić razveo se od od bivše supruge u kolovozu 2017. godine, a ona živi kod njegovih roditelja u posebnom objektu pored kuće sa njihovim sinom. U međuvremenu se ponovno zaručio, a njegova nova zaručnica ostala je u šoku nakon vijesti da je Sanjina ubio vlastiti otac.

Bio je optužen i za prijetnje roditeljima, bivšoj supruzi te maloljetnom sinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene