Obiteljska kuća u Malom Taboru planula je u petak navečer. Vlasnici su je sami gradili, a samo su je još trebali urediti. U njoj su im bile osobne stvari, čak i ušteđevina za novi auto.

Galerija


Tužni prizori u Malom Taboru. Od drvene obiteljske kuće koju je u petak navečer zahvatio požar nisu ostali gotovo ni zidovi.

Vezani članci Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL Požar na zagrebačkoj Peščenici: Zapalila se obiteljska kuća Požar u makarskom restoranu (Foto: Dalmacija danas) Zapalio se restoran u Makarskoj: "Jedva sam uspjela spasiti dijete da mi ne strada"

Zgarište je obišao i brat vlasnika.  

"Brat je jučer ujutro oko pola 9 sa suprugom otišao u Viroviticu na groblje, s obzirom na to da mu je supruga odande. Oko 18:30 sati susjedi su primijetili vatru. Zvali su vatrogasce i mene u Rogašku Slatinu. Kad sam došao ovamo, bio je plamen, ali nije to još bilo takvih velikih razmjera. Kad su skinuli krovište, počela je prava buktinja", rekao je brat vlasnika kuće, prenosi Zagorje International

Čak 40 vatrogasaca pokušalo je ugasiti požar. Došli su iz JVP-a Krapina, DVD-a Prišlin-Hum, DVD-a Druškovec, DVD-a Klenovec i DVD-a Straža. Nije bilo pomoći.

Bračni par, vlasnici kuće, povremeno rade u inozemstvu pa bi dolazili u svoju kuću, no to je bio njihov jedini pravi dom, piše Zagorje International. 

Požar na obiteljskoj kući u Malom Taboru (Foto: DVD Pršlin-Hum)
Vatra progutala obiteljsku kuću u Taboru (Video: DVD Pršlin-Hum) - 8

Vlasnik je po zanimanju električar i sam ju je gradio od temelja do krova, a uredio si je i zimski vrt te podrum. Objekt se nalazi u dvorištu pokraj njegove rodne kuće.

Požar na obiteljskoj kući u Malom Taboru (Foto: DVD Pršlin-Hum)
Požar na obiteljskoj kući (Foto: DVD Pršlin-Hum) - 1

"Kad je čuo za požar, došao je ovamo iz Virovitice. Rekao sam mu neka prespava u maloj vikendici koju imamo u blizini. Nije želio. Otišao je i rekao da se vjerojatno više neće vratiti ove zime. Teško je… Baš nam je pričala šogorica da će još ove godine sve to urediti i završiti radove, a onda počinju uživati. U svojoj su kući imali sve osobne stvari, pa čak i novac kojim su namjeravali kupiti automobil", kaže brat.

"Uzrok požara je prijenos topline s metalne dimovodne cijevi na drvenu građu", rekli su za DNEVNIK.hr u PU krapinsko-zagorskoj.